Ν. Γκαρά: Πολιτικάντικο πυροτέχνημα η ίδρυση Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 27 Οκτωβρίου, 2022 13:28

Ν. Γκαρά: Πολιτικάντικο πυροτέχνημα η ίδρυση Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Την κατηγορηματική αμφισβήτησή της για την ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο εξέφρασε σήμερα το πρωί από το studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένη στην εκπομπή Εβροσκόπιο, η βουλεύτρια Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα της επικαιρότητας, με τα τοπικά ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σχετικά με το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, η κ. Γκαρά υποστήριξε πως πρόκειται για ένα “πολιτικάντικο πυροτέχνημα“, αιτιολογώντας πως αυτό προκύπτει από τη διαρκή αναβολή της ίδρυσής του, αφού ούτε από την αρμόδια υπουργό υπογράφεται κάποια απόφαση, ούτε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως “είναι καλοδεχόμενη η ίδρυση της Σχολής“, αλλά “έχω πειστεί ότι είναι μια επικοινωνιακή διαχείρηση και εξαγγελία, ένα πυροτέχνημα από την κυβέρνηση της ΝΔ“.


Παραμένοντας στα θέματα της Παιδείας, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, αναλύθηκαν όμως και τα προβλήματα που προέκυψαν με τη μείωση φοιτητών στα Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Ορεστιάδα. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως καμία συνέπεια σε αυτό δεν είχε ο “νόμος Γαβρόγλου”, με την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, αποδίδοντας ευθύνες μόνο στην πολιτική της κ. Κεραμέως, ειδικά σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την οποία “ως κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να την καταργήσουμε“, όπως είπε.

Σχετικά με την ενεργειακή και οικονομική κρίση, η κ. Γκαρά στάθηκε στην κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με την ερώτηση που κατέθεσαν για τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στην περιοχή, εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2003. Η Οδηγία αυτή ήδη εφαρμόζεται σε περιοχή της Ιταλίας και αυτό ζητήθηκε από την Κυβέρνηση, όμως αυτή “αδιαφορεί”, και δεν απάντησε ακόμα στη σχετική ερώτηση, είπε η κ. Γκαρά.

Ακούστε (και δείτε) όσα συζητήθηκαν:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 27 Οκτωβρίου, 2022 13:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV