Καλύφθηκαν οι ανάγκες των Ουκρανών που φιλοξενούνται στην Ορεστιάδα – Ένα παιδί ήδη εντάχθηκε σε σχολείο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Μαρτίου, 2022 21:00

Καλύφθηκαν οι ανάγκες των Ουκρανών που φιλοξενούνται στην Ορεστιάδα – Ένα παιδί ήδη εντάχθηκε σε σχολείο

Διακόπτεται η συγκέντρωση ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στο Δήμο Ορεστιάδας, έπειτα από τη συγκινητική ανταπόκριση των κατοίκων που κατάφεραν να υπερκαλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων οικογενειών, αλλά και πολλών περισσότερων που πιθανά θα καταφθάσουν. Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ορεστιάδας κ. Αναστασία Μαρασλή.

Η κ. Μαρασλή ανέφερε μεταξύ άλλων πως ένα προσφυγόπουλο ήδη εντάχθηκε στο πρόγραμμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας και παρακολουθεί μαθήματα μαζί με τους συνομηλίκους του, ενώ αναμένεται σύντομα και το δεύτερο. Υπό την ιδιότητά της και ως ψυχολόγος, η κ. Μαρασλή τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία τους η κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Επιλέχθηκε δε το συγκεκριμένο σχολείο γιατί εκεί φοιτούν και άλλοι μαθητές από οικογένειες που στο παρελθόν εγκαταστάθηκαν στην Ορεστιάδα προερχόμενες από χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επομένως υπάρχει κοινός τρόπος επικοινωνίας μαζί τους. “Στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν ασφαλείς, να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και να τύχουν των βασικών παροχών που τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στη χώρα”, σημείωσε.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο δήμο Ορεστιάδας 4 οικογένειες ενώ αναμένεται άλλη μια, όπως ανέφερε η κ. Μαρασλή, που αποτελούνται συνολικά από 12 άτομα τα οποία βρίσκονται σε σπίτια συγγενών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Σημειωτέον ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που εκδηλώθηκε από τους κατοίκους της περιοχής έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες, συνεπώς και διεκόπη η συγκέντρωση ειδών, με την ελπίδα να μη χρειαστεί να ξαναενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του Δήμου γι’ αυτό το σκοπό.

Ακούστε αναλυτικά:

Η ανακοίνωση του Δήμου Ορεστιάδας

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Δημοτών του Δήμου Ορεστιάδας στο κάλεσμα μας, για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που κατέφυγαν στην πόλη μας.
Άφθονα είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, βρεφικά είδη, παιδικά παιχνίδια, μικροσυσκευές και αρκετά τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στον Δήμο αλλά και στις σχολικές μονάδες μας, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων οικογενειών, αλλά και πολλών περισσότερων που πιθανά θα καταφθάσουν.
Την παρούσα στιγμή ανακοινώνουμε τη διακοπή συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες από πλευράς μας και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμά μας.
Επίσης, ευχαριστούμε δημόσια τοπικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις & επιχειρήσεις εστίασης, που δήλωσαν διαθεσιμότητα παροχής δωρεάν υπηρεσιών, για οικογένειες προσφύγων που δεν έχουν υποστηρικτικό συγγενικό πλαίσιο.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 25523 50016, 50017, 50334
Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού κα Μαρασλή Αναστασία (τηλ.: 6976622526)


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Μαρτίου, 2022 21:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV