Συνάντηση Μέτιου – Θεοδωρικάκου για ΠΡΟΚΕΚΑ και Συνοριοφύλακες

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Μαρτίου, 2022 19:20

Συνάντηση Μέτιου – Θεοδωρικάκου για ΠΡΟΚΕΚΑ και Συνοριοφύλακες

Το θέμα του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Ορεστιάδα αλλά και τις προαναγγελθείσες προσλήψεις Συνοριοφυλάκων συζήτησαν στην Αθήνα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μέτιου, επιβεβαιώθηκε πως η χωρητικότητα στο ΠΡΟΚΕΚΑ δεν θα ξεπερνά τα 375 άτομα, ενώ οι προσλήψεις 400 συνοριοφυλακων βρίσκονται στην τελική φάση, δήλωσε ο υπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη:


“Είχα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για τα έργα που κατασκευάζονται στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Ο κ. Υπουργός μου ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν σημαντική μείωση των δεικτών εγκληματικότητας στην Περιφέρειά μας ενώ με διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης της χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Ορεστιάδα πάνω από τα 375 άτομα.

Σε ό,τι αφορά δε στη διαδικασία πρόσληψης των 400 συνοριοφυλάκων στην περιοχή μας, αυτή βρίσκεται στην τελική της φάση”.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Μαρτίου, 2022 19:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV