Και φέτος ψηφίζουμε… Γκατζολάκι δαγκωτό – Έρχεται το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Μαΐου, 2023 21:04

Και φέτος ψηφίζουμε… Γκατζολάκι δαγκωτό – Έρχεται το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Με τη δημόσια πρόσκληση – “προκήρυξη”, λόγω διαγωνιστικού χαρακτήρα – ανακοινώθηκε και φέτος η έναρξη της περιόδου κατά την οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής, για 24η συνεχόμενη χρονιά, στο θεσμοθετημένο από το 2000 ετήσιο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Έτσι το ευρηματικό σήμα κατατεθέν του Εβρίτικου Φεστιβάλ, το δημοφιλές Γκατζολάκι, απευθύνεται προς όλες τις θεατρικές ομάδες της χώρας και τις καλεί να υποβάλουν τις συμμετοχές τους όπως πάντα έως την πρώτη Παρασκευή του Ιούλη (07.07 φέτος).

Καθιερωμένα εξ αρχής – πλην ελαχίστων εκτάκτων εξαιρέσεων – η μεγάλη γιορτή του θεάτρου πραγματοποιείται τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη – φέτος 25.08 έως 03.09 – δίνοντας ερεθίσματα μεγάλων συγκινήσεων μέσω των παραστάσεων, κατά τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού και λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


_____

Ο διοργανωτής “Διόνυσος” αναφέρει αναλυτικά:

– ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2023

ΚΑΙ φέτος ψηφίζουμε Γκατζολάκι, στη βορειότερη και νεότερη πόλη του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους – συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της – στην προσφυγική, ακριτική ΝΕΑ Ορεστιάδα Έβρου

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ,
σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

Για 24η συνεχόμενη χρονιά αδιάκοπα, χωρίς τίποτα ποτέ να το πτοήσει, το αγαπημένο Γκατζολάκι του Έβρου επιμένει σταθερά να δημιουργεί με υπομονή, εργατικότητα, αγάπη και χαρά. Το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ξεκινά πάντα με το Γκατζολάκι νακαλεί τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο θεσμό του πανελλήνιου ερασιτεχνικού θεάτρου, που έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής του Βορείου Έβρου, συνεχίζει να δίνει βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες του θεάτρου όλης της χώρας και να αποτελεί πρότυπο και για άλλα ανάλογα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα που ακολουθούν τα χνάρια του.

Η Ταυτότητα του Φεστιβάλ

 • Είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε νομικής μορφής φορέα της χώρας).
 • Διεξάγεται πάντα στο τέλος του καλοκαιριού, φέτος από 25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023
 • Χώρος παραστάσεων το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας και σε περίπτωση κακοκαιρίας το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
 • Επιλέγονται έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και έξι αναπληρωματικά.
 • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
 • Απονέμονται τιμητικά βραβεία από την Κριτική Επιτροπή και την Επιτροπή Κοινού

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή ψηφιακά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

 • Διαβιβαστική Επιστολή (θα πρέπει να αναγράφονται: επωνυμία Θεατρικού Σχήματος, τίτλος του έργου, συγγραφέας/μεταφραστής, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και τα συνημμένα που περιλαμβάνει ο φάκελος ή το ηλεκτρονικό μήνυμα).
 • Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
 • Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
 • Φωτογραφίες, Πρόγραμμα, Αφίσα της συγκεκριμένης παράστασης (κατά προτίμηση ψηφιακά).
 • Video της παράστασης (dvd ή usb stick ή μέσω link).

Υποβολή των αιτήσεων

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και τηνΠαρασκευή 7 Ιουλίου 2023:

Ηλεκτρονικά: [email protected] (με απαραίτητη κοινοποίηση για λόγους ασφαλείας στο: [email protected])

ΕΛ.ΤΑ.:“ΔΙΟΝΥΣΟΣ”,τ.θ. 34, τ.κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.

Courier: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, Ορέστου 76, τ.κ .68200

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (Άκης Τσονίδης).


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Μαΐου, 2023 21:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV