Γ. Τσιακίρης: Το Διεθνές Συνέδριο στο Σουφλί είναι έργο πολλών με τις ίδιες αγωνίες για την ανάπτυξη της ενδοχώρας του Έβρου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Απριλίου, 2023 14:16

Γ. Τσιακίρης: Το Διεθνές Συνέδριο στο Σουφλί είναι έργο πολλών με τις ίδιες αγωνίες για την ανάπτυξη της ενδοχώρας του Έβρου

Από αύριο καταφθάνουν στο Σουφλί οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο που θα λάβουν μέρος στο 10ο Διεθνές Συνέδριο της BACSA, το οποίο ξεκινάει τις εργασίες του τη Δευτέρα. Μια πολύ σημαντική διοργάνωση διεθνούς επιπέδου που διεκδίκησε και κατάφερε να επιτύχει ο Σύλλογος Φίλων Της Μετάξης “Χρυσαλλίδα”, ο Πρόεδρος του οποίου Γιώργος Τσιακίρης βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στο Εβροσκόπιο του Ράδιο Έβρος.

Το θέμα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της BACSA είναι “REGESERI 2023 – Αναγέννηση της Σηροτροφικής Βιομηχανίας στον 21ο Αιώνα” και οι εργασίες του θα διεξάγονται στο αμφιθέατρο του Δήμου Σουφλίου από τις 24 έως και τις 27 Απριλίου 2023. Παράλληλα όμως έχει οργανωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα γνωριμίας των συνέδρων με την περιοχή, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι θα διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας του Τυχερού, του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου. Οι σύνεδροι θα εκδράμουν γνωρίζοντας τα σημεία αναφοράς του Δήμου Σουφλίου, με την ευκαιρία δε της εορτής του πολιούχου Αγίου Γεωργίου την Κυριακή, θα γίνουν κοινωνοί και της θρησκευτικής και πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου.


Η δε συμμετοχή τους είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. “Είναι ένα ακριβό συνέδριο και οι σύνεδροι καλούνται να καλύψουν όλο το κόστος του συνεδρίου από την τσέπη τους. Κι αυτό γιατί είναι καθαρά επιστημονικό συνέδριο. Η εγγραφή είναι 340 ευρώ το άτομο“, διευκρίνισε ο κ. Τσιακίρης. Αυτό σημαίνει πως στα παράλληλα επιστημονικά οφέλη, σημαντικό είναι και το οικονομικό αποτύπωμα που θα αφήσει στην περιοχή, αλλά και η ανάπτυξη ενός συνεδριακού – και όχι μόνο – τουρισμού, που ανοίγει το δρόμο και για άλλες ανάλογες δράσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως “ένας από τους συνέδρους είναι ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας, πρύτανης σήμερα σε Πανεπιστήμιο” όπως ανέφερε ο κ. Τσιακίρης, γεγονός που σηματοδοτεί πως στην ευρύτερη περιοχή το Σουφλί μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στις προτεραιότητες των γειτονικών μας χωρών για ενδιαφέροντα προορισμό.

Μετά από διάφορα προβλήματα και ακυρώσεις συνέδρων από τρίτες χώρες, στους οποίους προέκυψαν ζητήματα με τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι τελικοί συμμετέχοντες είναι περίπου 50, από 12 χώρες του πλανήτη. Συγκεκριμένα: Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κούβα αλλά και Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Το Πρόγραμμα:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Απριλίου, 2023 14:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV