Φωτιά σε δύσβατη περιοχή αναστάτωσε το νησί της Σαμοθράκης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Σεπτεμβρίου, 2023 10:19

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή αναστάτωσε το νησί της Σαμοθράκης

Για την χθεσινή φωτιά που ξέσπασε στην Σαμοθράκη σε δύσβατο σημείο μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος.

Όπως εξήγησε είναι η δεύτερη φορά που ξεσπάει φωτιά κοντά στο κάμπινγκ “Πλατιάς”, η πυρκαγιά ξέσπασε σε υψόμετρο 600-700 μέτρων ωστόσο με την συνδρομή πολλών εθελοντών (γύρω στα 15ο άτομα) και με την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού κατάφεραν έγκαιρα την κατάσβεση. Ο κ. Γαλατούμος εξήγησε πως οι εθελοντές συνέβαλαν τα μέγιστα στο αίσιο αποτέλεσμα κατάσβεσης καθώς το σημείο είναι δύσβατο, οι επίγειες δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν και η φωτιά θα μπορούσε εύκολα να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει τον οικισμό των Θέρμων.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά έσβησε ακόμα υπάρχει επιφυλακή λόγω των δυνατών ανέμων που κυριαρχούν στην περιοχή, που ήδη μάλιστα επηρέασαν το πρωινό δρομολόγιο να μεταφερθεί το μεσημέρι. Κλείνοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην φετινή τουριστική περίοδο η οποία “ήταν η καλύτερη” για το νησί πριν διακοπεί απότομα από τις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη.Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Σεπτεμβρίου, 2023 10:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV