Πολλαπλά τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών – Απάτες σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 12 Οκτωβρίου, 2021 11:22

Πολλαπλά τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών – Απάτες σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Καθημερινά και πολλαπλά πλέον τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών και επιχειρηματιών που σημειώνονται τόσο στην περιοχή του Έβρου όσο και ευρύτερα στην Περιφέρεια.

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές εφιστούν συνεχώς την προσοχή των πολιτών. επιτήδειοι βρίσκουν πολλαπλούς τρόπους να εξαπατούν εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου ή/και τηλεφώνου, κάτι που φυσικά δυσκολεύει ιδιαίτερα τις αρχές στον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Παρά το γεγονός ότι οι τρόποι εξαπάτησης είναι πολλοί, συνήθως θύματα πέφτουν πολίτες που προχωρούν σε κάποια πώληση μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο ή επιχειρηματίες με αφορμή και πάλι κάποια συναλλαγή, καθώς οι δράστες επικοινωνούν με αυτήν την αφορμή με τα θύματα και στην συνέχεια είτε τους αποσπούν προσωπικά δεδομένα αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε επικαλούνται δήθεν λάθος στην υποτιθέμενη κατάθεση και ζητούν να τους καταβληθεί το ποσό της υποτιθέμενης “διαφοράς”. Ωστόσο δεν λείπουν και άλλοι τρόποι εξαπάτησης είτε μέσω διαδικτύου είτε τηλεφωνικά, και φυσικά αφού οι δράστες καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα από το εκάστοτε θύμα στην συνέχεια εξαφανίζονται.

Τα δύο τελευταία περιστατικά αφορούν εξαπατήσεις σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με τα όσα έκαναν γνωστά οι αστυνομικές αρχές:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπού στην Καβάλα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από 25-8-2021 έως 5-10-2021, εξαπάτησαν ημεδαπό, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, ο παθών εντόπισε στο διαδίκτυο ιστοσελίδα εταιρείας, η οποία διαφήμιζε την αποκόμιση άμεσου κέρδους μέσω επενδύσεων.
Ακολούθησαν συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με διάφορους δράστες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εκπροσώπους της ανωτέρω εταιρίας και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφεραν να τον
εξαπατήσουν και να τον πείσουν να καταθέσει τμηματικά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το
χρηματικό ποσό των 28.357,46 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος ημεδαπής στην Αλεξανδρούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 9-10-2021, εξαπάτησε ημεδαπή στην Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει η παθούσα, σχετικά με πώληση επίπλων και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα της παθούσας και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαίρεσε το ποσό των 3.000 ευρώ.


Συντάκτης Νewsroom 12 Οκτωβρίου, 2021 11:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV