Ανεμβολίαστο το 60% στην Βόρεια Ελλάδα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί «πόρτα πόρτα» στα χωριά

Συντάκτης Νewsroom 12 Οκτωβρίου, 2021 11:15

Ανεμβολίαστο το 60% στην Βόρεια Ελλάδα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί «πόρτα πόρτα» στα χωριά

Από σήμερα Τρίτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα βρεθεί στην βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης

Με περίπου το 60% των πολιτών ανεμβολίαστο σε αρκετές περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας και το αντίστοιχο ποσοστό να ξεπερνά μετά βίας το 50% στη Θεσσαλονίκη, η συντονισμένη προσπάθεια για ενίσχυση του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού μοιάζει μονόδρομος για την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι της νόσου Covid-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα βρεθεί από σήμερα έως και την ερχόμενη Πέμπτη στη Βόρεια Ελλάδα.


Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρόκειται να επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και να πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με υγειονομικούς, αλλά και φορείς της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένουν να σχεδιαστούν συγκεκριμένες ενέργειες για την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

4 στους 10 νοσηλεύονται στη Βόρεια Ελλάδα

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα ασθενείς κορονοϊού στη χώρα.

Βαρύ, παράλληλα, παραμένει το τίμημα της επιδημίας σε ανθρώπινες ζωές: Το 50% των ασθενών που καταλήγουν καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες προέρχεται από δομές στη βόρεια Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι νέα ραντεβού για εμβολιασμό στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας δεν προγραμματίζονται εδώ και πολύ καιρό, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο δήμος Γρεβενών αναγκάστηκε – λόγω επιβαρυμένης υγειονομικής εικόνας – να ματαιώσει την προγραμματισμένη παρέλαση για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών, στις 13 Οκτωβρίου.

Eμβολιασμοί «πόρτα-πόρτα» σε 48 χωριά

Στο πλαίσιο αυτό κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα επισκεφθούν συνολικά 48 απομακρυσμένα χωριά σε επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στις οποίες έχουν καταγραφεί χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα ,σήμερα Κινητές Μονάδες εμβολιασμού πρόκειται να μεταβούν σε Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη, ενώ αύριο θα ακολουθήσουν Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη η Φλώρινα και οι Σέρρες.

dikaiologitika.gr


Συντάκτης Νewsroom 12 Οκτωβρίου, 2021 11:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV