Εβρίτης ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Ιανουαρίου, 2023 11:54

Εβρίτης ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίστηκαν στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό, με την μεγαλύτερη αλλαγή να αφορά τον νέο Αρχηγό ΓΕΣ, θέση την οποία καταλαμβάνει ο Έβριτης Άγγελος Χουδελούδης

Ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Αγγελος Χουδελούδης, με καταγωγή από το χωριό Κυανή, επιλέχθηκε στην θέση του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964, στο χωριό Κυανή του Νομού Έβρου. Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1982 από την οποία αποφοίτησε το 1986, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.


Αναλυτικά η Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού για τις αλλαγές που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ:

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ). Ομόφωνα αποφασίστηκε :

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.

3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Ιανουαρίου, 2023 11:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV