Τα φαρμακεία στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 13 Μαρτίου, 2020 15:58

Τα φαρμακεία στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Αναστάσιος Τερζής, ο οποίος ανέφερε τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει τα φαρμακεία και θα ληφθούν αν χρειαστεί.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Τερζής ανέφερε ότι τα φαρμακεία ήταν και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και για αυτό τον λόγο έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα και θα ληφθούν και άλλα ακόμη πιο αυστηρά αν χρειαστεί. Για παράδειγμα ανέφερε πως αν τις επόμενες μέρες υπάρξουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή μας τότε ο κόσμος θα εξυπηρετείται πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του φαρμακείου όπως γίνεται στις εφημερίες. Ακόμη πρόσθεσε πως αν χρειαστεί θα αυξηθούν οι εφημερίες για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Έπειτα ανέφερε πως οι φαρμακαποθήκες έχουν λάβει ήδη τα δικά τους μέτρα όσον αναφορά τις παραγγελίες που στέλνουν στα φαρμακεία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις μάσκες και τα αντισηπτικά gel και υγρά και αυτό συμβαίνει διότι τέτοια προϊόντα έρχονται ανά μία με δύο μέρες και μόλις τα στέλνουν στα φαρμακεία εξαφανίζονται μέσα σε λίγη ώρα. Για τις μάσκες επισήμανε ότι έχουν αυξηθεί αρκετά οι τιμές τους σε σχέση με το παρελθόν.

Τέλος επανέλαβε το μήνυμα που προωθεί και ο ΕΟΔΥ: « η οδηγία είναι να μένουμε σπίτια μας εκτός και αν υπάρχει ανάγκη».

Αναλυτικά τα μέτρα που έλαβε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου:

«Οδηγίες για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κορωνοϊού στα Φαρμακεία του Έβρου» Μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την κήρυξη πανδημίας, σας ενημερώνουμε για τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν άμεσα για ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

1. Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης

2. Συχνός αερισμός του χώρου

3. Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου, με την είσοδο 2-3 ατόμων το πολύ, διατηρώντας απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου μεταξύ τους.

4. Αποφυγή μετρήσεων πίεσης, σακχάρου, διενέργεια ενέσεων, κλπ, ώστε να διατηρηθεί η απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου μεταξύ τους

5. Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων του φαρμακείου (πατώματα, πάγκοι, κλπ).

6. Τοποθέτηση πλεξιγκλάς ή άλλου υλικού στον πάγκο του φαρμακείου, για όποιον το θεωρεί σκόπιμο (όπως τα γκισέ των τραπεζών).

Τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο μας απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό προχωρούμε στη λήψη των παραπάνω μέτρων που σας κοινοποιούμε, αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στο έργο της πολιτείας και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την πανδημία.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 13 Μαρτίου, 2020 15:58

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV