Εθνολογικό Μουσείο Θράκης: Προβολή της ταινίας “USSAK”

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 9 Οκτωβρίου, 2018 13:14

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης: Προβολή της ταινίας “USSAK”

Προβολή της ταινίας USSAK στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Προβολή της ταινίας USSAK θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον, παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων.

Μιας πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόμους, μιας ομάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, ενός ντραγκ/σόουμαν που απαγγέλλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού μιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωράφια τους από τους μεταλλαγμένους σπόρους, αλλά και μελών μιας ιδιότυπης λέσχης που ανησυχούν “μην ξυπνήσουν αναρχικά ανακλαστικά” υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως “Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι γιατί δεν έχει”!

Λαθρέμποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, “ένα μάτσο σαλεμένοι” που επιμένουν να μην “πεθάνουν από μαρασμό”, ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ’ έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά γίνεται ντόμινο.

Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας. Μιας ουτοπίας όμως καθόλου ρομαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: “ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν”.

Συντελεστές ταινίας:

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης
Σενάριο: Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Σκηνικά: Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας
Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος

Πρωταγωνιστούν:
Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου.

Παραγωγή:
Real Eyes Productions 2017

Συμπαραγωγή: Εκδόσεις Μίλητος, Arctos Films

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το trailer της ταινίας:

 

USSAK


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 9 Οκτωβρίου, 2018 13:14

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV