Έρχεται ρύθμιση για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών με οφειλές έως 5.000 ευρώ

Συντάκτης Νewsroom 23 Οκτωβρίου, 2018 17:48

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών με οφειλές έως 5.000 ευρώ

Ένα σχέδιο ρύθμισης οφειλών για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους δεν καλύπτονταν είτε από τον Νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, μεταξύ αυτών και των αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων, επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τα συναρμόδια υπουργεία των Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους, πρόκειται να κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η ρύθμιση θα αφορά κυρίως μικροοφειλέτες με χρέη έως 5.000 ευρώ που αποτελούν και την πλειοψειφία, ενώ ο αριθμός των δόσεων ενδεχομένως να φτάνει ακόμη και τις 120, αν και τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα.

Τα συναρμόδια υπουργεία πάντως προσανατολίζονται, ώστε η ελάχιστη μηνιαία δόση να μην ξεπερνά τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ οι οφειλέτες θα έχουν μόνο μία φορά δικαίωμα υπαγωγής.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να είναι πιο διευρυμένη και απλούστερη σε σχέση με παλιότερες, με σκοπό να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση θα αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017.

Βασική παράμετρος, τέλος, για την υπαγωγή των οφειλετών σ’ αυτή ή όχι θα είναι η εξόφληση ή η ρύθμιση των τρεχουσών οφειλών, δηλαδή του φετινού ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος για το 2018 (οικονομικό έτος 2017), του ΦΠΑ ή των ασφαλιστικών εισφορών.


Συντάκτης Νewsroom 23 Οκτωβρίου, 2018 17:48

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV