Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Με δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό & το ατομικό και ένα χάλκινο στο διπλό των παμπαίδων έκλεισε η χρονιά για την Φιλία Ορεστιάδας

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 19 Ιουνίου, 2019 08:26

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Με δύο χρυσά μετάλλια  στο ομαδικό & το ατομικό και ένα χάλκινο στο διπλό των παμπαίδων έκλεισε η χρονιά για την Φιλία Ορεστιάδας

Με  δύο πανελλήνια χρυσά μετάλλια στο ατομικό για τον Μηλικούδη Κ. και στο ομαδικό και χάλκινο στο διπλό έκλεισε η πιο επιτυχημένη χρονιά της Φιλίας Ορεστιάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση των Παμπαίδων!

του Αναστάσιου Καριοφυλλίδη:

Στις 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Ζαρίφειο Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης η προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος των παμπαίδων για το νομό Έβρου. Εκεί, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση τέσσερις αθλητές της Φιλίας Ορεστιάδας και μια αθλήτρια και επιπρόσθετα ακόμα ένας αθλητής της Φιλίας ο οποίος εξασφάλιζε ήδη την πρόκριση του χωρίς να δώσει προκριματικό αγώνες, όντας νούμερο 1 στους πίνακες αξιολόγησης των παμπαίδων, για την τελική φάση.
Οι πρώτοι έξι αθλητές του ranking list έπαιρναν απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Προκρίθηκαν οι Μηλικούδης Κωνσταντίνος σαν νούμερο ένα, Τζιαμαλίδης Σταύρος, Γακίδης Ιωάννης, Γκαιτατζής Κωνσταντίνος και ο νεαρότερος αθλητής, Αλεξούδης Κωνσταντίνος, όντας μόλις τρίτη δημοτικού, αποκλείοντας σε αγώνα νοκ-άουτ έναν αθλητή της Αλεξανδρουπολης, δύο χρόνια μεγαλύτερο, το οποίο είναι αξιοθαύμαστο και δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και χαρισματικός αθλητής.
Στις 15-16-17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας στην Καβάλα, η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Η Φιλία Ορεστιαδας συμμετείχε στο ομαδικό αγώνισμα με τους αθλητές που προκρίθηκαν, πλην του μικρού Αλεξούδη, και συν τους Κοσπαντσίδη Σταύρο και Τζιαμαλίδη Δημήτριο που βρέθηκαν στην Καβάλα για να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ομάδας αλλά και για να συγκροτήσουν καθώς είχαν το δικαίωμα, διπλό, ο ένας με τον Αλεξουδη και ο άλλος με έναν αθλητή της Πεύκης Αθηνών, τον Κατσουλάκο, ο οποίος είχε προκριθεί αλλά δεν είχε βρει παρτενερ στο διπλό.
 Η Φιλία Ορεστιάδας το Σάββατο κέρδισε στον όμιλο τη Βοκαριά από τη Χίο με 3-1 με δύο νίκες του Γκαϊτατζή επί του Κοκκωδη με 3-0 και μια του Μηλικούδη με 3-0 επί του Κοκκώδη. Χάθηκε το διπλό όπου αγωνίστηκαν οι Κοσπαντσίδης Σταύρος και Τζιαμαλίδης Δημήτριος με 3-0. Στη συνέχεια κέρδισε με σκορ 3-0 τη Δόξα Πεύκης από την Αθήνα. Μια νίκη πέτυχε ο Μηλικούδης επί του Θεοδοσίου με 3-0, ο Γιάννης Γακιδης που χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά με 3-1 επί του Κατσαπρακάκη και στο διπλό, οι Τζιαμαλίδης Στέλιος και Γκαϊτατζής με οριακό σκορ 3-2.
Αφού η Ορεστιάδα πέρασε τον όμιλο ως πρώτη, συναντήθηκε μετά από κλήρωση με τους Φοίνικες Πάτρας από τους 8 για τους 4 της διοργάνωσης και με σκορ 3-1, εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο. Ο Μηλικούδης κέρδισε στο πρώτο επιμέρους παιχνίδι με 3-0 σετ τον Καρασούλη. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Τζιαμαλίδης Στέλιος που χρησιμοποιήθηκε αυτήν τη φορά κάμφθηκε από το Μαστρογιάννη με 0-3. Στη συνέχεια στο διπλό καθώς το σκορ ήταν 1-1 χρησιμοποιήθηκαν οι Μηλικούδης και Γακίδης και επικράτησαν με 3-1 των Μαστρογιάννη και Καρασούλη. Το 3-1 στο σκορ των ομαδικών πραγματοποίησε ο Μηλικούδης κόντρα στο Μαστρογιάννη , το νούμερο 3 του πίνακα αξιολόγησης. Μάλιστα στο πρώτο σετ βρέθηκε να χάνει με 9-5 αλλά βρήκε την ψυχραιμία δείχνοντας την ανωτερότητα του, για να πάρει το πρώτο σετ με 11-9 τελικά και να γράψει τελικά το 3-0. Με αυτόν τον τρόπο η Ορεστιάδα προκρίθηκε στους 4 καλύτερους και την Κυριακή το πρωί αντιμετώπισε τα αξιόμαχα Ιωάννινα.
 Στον τελικό, η Φιλία Ορεστιάδας επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1. Ο Γακίδης που χρησιμοποιήθηκε στον τελικό κάμφθηκε με 1-3 από τον Κάλια, στη συνέχεια ο Μηλικουδης επιβλήθηκε του Δερνεξή με 3-0 και στη συνέχεια οι Γκαϊτατζής και Μηλικούδης για δεύτερη φορά σε διπλό, επικράτησαν με 3-0. Στο νικητήριο παιχνίδι του τελικού ο άχαστος Μηλικούδης επικράτησε του Κάλια με 3-0, αξιοσημείωτο για δεύτερη φορά στη διοργάνωση ότι στο δεύτερο σετ βρέθηκε να χάνει με 10-6 αλλά κατάφερε με σωστή τακτική και επαγγελματικό τρόπο να κερδίσει το σετ με 14-12. Αξιοσημείωτα ότι η Ορεστιαδα κέρδισε όλα της τα παιχνίδια με 3-0 ή με 3-1, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποίησε 6 διαφορετικούς αθλητές, δείχνοντας έτσι την ποιότητα αλλά και το εύρος της. Σε ατομικό επίπεδο στο ομαδικό αγώνισμα στα αξιοσημείωτα ότι ο Μηλικούδης, δεν έχασε ούτε σετ. Έτσι η Φιλία Ορεστιάδας στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ομαδικό των Παμπαίδων , με τους αθλητές Μηλικούδη Κωνσταντίνο, Γκαϊτατζή Κωνσταντίνο, Τζιαμαλίδη Στέλιο, Γακίδη Ιωάννη, Τζιαμαλίδη Δημήτριο και Κοσπαντσίδη Σταύρο.
Την ίδια μέρα, Κυριακή 16-6-2019, ξεκίνησε το ατομικό πρωτάθλημα. Στους ομίλους των 4 αθλητών που σχηματίστηκαν, Ο Μηλικούδης επικράτησε με 3-0 του Παπαναστασιου από την Καβάλα με 3-0, επί του Μαρούλη της Δόξας Πεύκης Αθηνών με 3-1 και με 3-0 επί του Βουμβουλάκη από το Ρέθυμνο με 3-0 επίσης με 3-0 σετ και προκρίθηκε στους καλύτερους 16. Ο Γακίδης, πραγματοποίησε πραγματικά φοβερή εμφάνιση στους ομίλους επικρατώντας με 3-1 του Κάλια από την Αλεξανδρούπολη, με 3-0 του Ελσάμι από τη Φλώρινα και με 3-0 επί του Δήμου Ραφαήλ επίσης με 3-0 και πέρασε κι αυτός στους καλύτερους 16 ως πρώτος του ομίλου του. Ο Γκαϊτατζής στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου κέρδισε με 3-1 τον Ατσίκπαση από τη Βούλα Αθηνών, τον Σωτηροπούλου από την Αλεξανδρούπολη με 3-0 και κάμφθηκε από τον Κατσαπρακάκη της Πεύκης Αθηνών με 1-3, ενώ προηγούνταν με 1-0 στα σετ και 10-7 στους πόντους, πετώντας έτσι την ευκαιρία να προκριθεί σαν πρώτος του ομίλου του για να έχει ευνοϊκότερη κλήρωση στους 16. Ο Τζιαμαλίδης Στέλιος, πάλεψε παλικαρίσια με την ασθένεια και την αδυναμία του αλλά τελικά λύγισε στις λεπτομέρειες για να περάσει τον όμιλο και να προκριθεί στους  καλύτερους 16. Αρχικά κάμθηκε από τον Κοσμά από τα Ιωάννινα με 2-3 σετ σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με 1-3 από το Μαστρογιαννη από την Πάτρα, για να γευτεί τον αποκλεισμό με γλυκό τρόπο επικρατώντας του Κατσουλάκου με 3-2 σετ. Ο πέμπτος παμπαίδας και βενιαμίν της ομάδας Αλεξούδης, έχασε με 3-0 σετ με δύσκολο τρόπο από τον καλύτερο Βαμιανάκη από τα Χανιά και πέτυχε σούπερ έκπληξη επί του Ζησούλη από τη Λάρισα με 3-0 σετ. Η Μαρία Μπακούρα στην κατηγορία των Παγκορασιδων, η οποία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος όντας στο άθλημα μόνο για έναν χρόνο, κάμθηκε πολύ δύσκολα στα δύο παιχνίδια που έδωσε στον όμιλο της και αποκλείστηκε φυσιολογικά σε ατομικό και διπλό.
Στη συνέχεια, αφού ολοκληρ’ωθηκαν οι όμιλοι των ατομικών αγωνισμάτων, ξεκίνησε το διπλό. Οι Μηλικούδης και Γακίδης έχοντας τον πρώτο αγώνα by, δηλαδή πρόκριση χωρίς παιχνίδι κέρδισαν τους Τζιαμαλίδη Δημήτρη από την Ορεστιάδα και Κατσουλάκο από την Πεύκη Αθηνών με 3-0,σετ και προκρίθηκαν στους καλύτερους 8, ενώ επικρατώντας των Γιώτη από την Πάτρα και Καλογερόπουλο από την Καλαμάτα με 3-0 σετ εξασφάλισαν ένα μετάλλιο στο βάθρο. Οι Γκαϊτατζής και Τζιαμαλίδης επικράτησαν με 3-0 των Ζησούλη από τη Λάρισα και του Παπαναστασίου με 3-0 ενώ στον αγώνα για το μετάλλιο από την 8αδα για την 4αδα έχασαν με 3-1 σετ από τους Μαστρογιάννη από την Πάτρα και Σωτηρόπουλο από την Αθήνα. Οι Κοσπαντσίδης και Αλεξουδης κάμφθηκαν από τους Δελλάκη και Σωτηρόπουλο από την Αλεξανδρούπολη με 3-0.
Την τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων Δευτέρα 17-6-2019, ολοκληρωθηκαν το διπλό και ατομικό αγώνισμα. Η πορεία των Μηλικούδη και Γακίδη προς τον τελικό στο διπλό σταμάτησε στους Κούτρα από το Λουτράκι και Βουμβουλάκη από το Ρέθυμνο με 2-3 σετ, μένοντας έτσι χάλκινοι πανελληνιονίκες στο διπλό αγώνισμα.
 Στο ατομικό αγώνισμα τώρα, σε αγώνες νοκ-αουτ, ο Γκαϊτατζής κατάφερε να χαρίσει την πρόκριση του από τους 16 στους 8 στον πολύ ψύχραιμο Βαμιανάκη από τα Χανιά, αφού προηγήθηκε με 10-7 στο πρώτο σετ και με 10-2 στο δεύτερο σετ, αλλά τελικά να χάσει και τα δύο σετ όπως και το τρίτο ολοκληρώνοντας έτσι την πορεία του φτάνοντας στους καλύτερους 16. Ο Γακιδης κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ επί του Κοσμά απο τα Ιωάννινα αλλά τελικά να χάσει επίσης, με 2-3 σκορ από τον ιδιαίτερα μαχητικό και γενναίο Κοσμά ο οποίος είναι πέμπτη δημοτικού.
 Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης, όντας νούμερο 1 στους πίνακες αξιολόγησης και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, επικράτησε επί του Κούτρα από το Λουτράκι με 3-0 από τους 16 για τους 8, του Δερνεξή από την Αλεξανδρουπολη με 3-0 για δεύτερη φορά στη διοργάνωση από το 8 για τους 4, με 3-1 επι του Μαστρογιάννη από την Πάτρα από τους 4 για τον τελικό και με 3-1 στον τελικό επί του Βατσακλή από την Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά και την ανωτερότητα του σε όλα τα επίπεδα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία ένας αθλητής από τον Έβρο και ειδικότερα από την Ορεστιάδα καταφέρνει να πάρει πρώτη θέση σε ατομικό αγώνισμα στην επιτραπέζια αντισφαίριση και για πρώτη φορά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μετά από 13 χρόνια, μετά το Σιαμίδη του Απόλλων Καλαμαριάς το 2006-2007.
 Στην προσπάθεια της ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση βοήθησαν στο coaching των αθλητών ο Σωτήρης Κοσπαντσίδης, αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας Σόλων Μαυρίδης που έζησε από κοντά αυτήν την τεράστια επιτυχία. Προπονητής της ομάδας ο Καριοφυλλίδης Αναστάσιος.

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 19 Ιουνίου, 2019 08:26

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV