Αποκλειστικό: Η επιστολή Δημάρχου Διδυμοτείχου προς Πρύτανη ΔΠΘ

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2021 18:38

Αποκλειστικό: Η επιστολή Δημάρχου Διδυμοτείχου προς Πρύτανη ΔΠΘ

Το Ράδιο Έβρος έχει κατ’ αποκλειστικότητα στη διάθεσή του και την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στις 10 Ιουνίου (στις 11/6 παρελήφθη από την Πρυτανεία), ως απάντηση στην από 8/6 επιστολή του Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.

Αυτή είναι η επιστολή, στην οποία ανταπάντησε χθες (14/6) ο κ. Πρύτανης, με την επιστολή που επίσης πρώτο δημοσιοποίησε το Ράδιο Έβρος σήμερα το μεσημέρι :

Διδυμότειχο, 10 Ioυνίου 2021
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4294
ΠΡΟΣ:
Κο. Πρύτανη του ΔΠΘ
Α. Πολυχρονίδη

Σε απάντηση του Υπ’αριθμ. ΔΠΘ/ΠΡ/54025/3983/08-06-2021 εγγράφου σας, και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης σας στον Δήμο Διδυμοτείχου, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την έως τώρα συνεργασία και να σας τονίσουμε ότι εκ μέρους μας αναλύονται και αξιολογούνται όλες οι προτάσεις. Ωστόσο, ο προγραμματισμός που έχει γίνει ως τώρα, σε άμεση συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας, προβλέπει την προσωρινή στέγαση των σχολών στο 3ο Δημοτικό για ένα σχολικό έτος και την μετέπειτα μεταφορά τους στις αποθήκες της πρώην Ε.Α.Σ. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω αλλά και τις δικές σας προτάσεις, σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

1) Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των δύο αποθηκών, το οποίο έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με τον Κο. Υφυπουργό και τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», στην περιοχή του ΟΣΕ, προβλέπει την πλήρη διαμόρφωση τους σε χώρο εκπαίδευσης Κατηγορίας IV έως τον Οκτώβριο του 2022. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι αυτή η λύση είναι ενδεδειγμένη ώστε να δημιουργηθεί η ελάχιστη δυνατή όχληση προς τους μαθητές του Δήμου μας.

2) Ο χώρος του 1ου Γυμνασίου καθώς και το παράρτημα Λυκείου αποτελούνται από 15 υπάρχοντα τμήματα τα οποία είναι αδύνατο να μεταστεγαστούν σε άλλο κτήριο.

3) Τα πέντε έτη για τα οποία ζητάτε να δεσμευθεί σχολικός χώρος ως μεταβατική λύση για την ανέγερση Νέου Πανεπιστημιακού κτηρίου, μας αναγκάζει να προβούμε σε συστέγαση σχολείων και θεωρούμε ότι θα αναγκάσει πολλούς μαθητές να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των φροντιστηρίων, αθλητικών δραστηριοτήτων κ.ο.κ., κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

4) Αναφορικά με την οριοθέτηση του χώρου ανέγερσης νέου κτηρίου εκπαίδευσης φυσικά και θα καταλήξουμε από κοινού στην βέλτιστη επιλογή βάσει θέσης και κτιριολογικού σχεδιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε πολύ θετικά την επίσκεψη σας στο Διδυμότειχο και προσδοκούμε στο επόμενο διάστημα να μπορέσουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα για το συμφέρον των σπουδαστών, των μαθητών, των πολιτών αλλά και της βιωσιμότητας των Σχολών του ΔΠΘ.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΡΩΜΥΛΟΣ


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2021 18:38

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV