Διδυμότειχο: Επανέρχεται το Redriver παρά τις “απειλές και την άδικη αντιμετώπιση” που καταγγέλλει ο διοργανωτής

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Σεπτεμβρίου, 2022 12:20

Διδυμότειχο: Επανέρχεται το Redriver παρά τις “απειλές και την άδικη αντιμετώπιση” που καταγγέλλει ο διοργανωτής

Απειλές, συκοφαντίες και κλίκες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης”, δηλώνει ο Σωτήρης Μάρκου μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο. Ως διοργανωτής του “Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER” που επιστρέφει στο Διδυμότειχο “με νέες ιδέες, νέες δράσεις και νέους χώρους”, ο κ. Μάρκου καταγγέλλει τους “ιθύνοντες” πως “επιδιώκουν ή δρομολογούν τακτικές ώστε να μην υπάρχει η διοργάνωση”, αλλά και για “καχυποψία, πονηριά, εμμονή, κακία, ζήλια, άδικη αντιμετώπιση, εκδικητική στάση, αθέμιτες τακτικές, απειλές και δελεασμούς”… Εντούτοις αποσαφηνίζει πως νομικά το θέμα ακόμα βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και αν υπάρχουν να απευθυνθούν σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία προς το παρόν αποφεύγει να κατονομάσει, αφήνει όμως να εννοηθεί σε ποιους αναφέρεται. Αναμένεται η διερεύνηση, λοιπόν, αν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες κατηγορίες, συνεπώς δεν είναι ακόμα δεδομένο πως η υπόθεση θα καταλήξει στη δικαιοσύνη και στις αίθουσες δικαστηρίων.

Πάντως μέχρι και για απειλές στην οικογένειά του και στον ίδιο προσωπικά έκανε λόγο ο κ. Μάρκου, όμως αυτό που προέχει, όπως τελικά επισήμανε, είναι ότι διοργανώνεται φέτος το REDRIVER το οποίο “δεν μπορεί να αμαυρώσει τίποτα“. Φέτος, όμως, θα γίνεται αποσπασματικά με περιοδικές εκδηλώσεις ανά τακτά διαστήματα για το επόμενο τρίμηνο, καθώς η πρώτη εκδήλωση έχει ήδη ανακοινωθεί και αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της διοργάνωσης:


O διεθνής Έλληνας ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου έρχεται στο Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER 2022

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον ηθοποιό  Χρήστο  Στέργιογλου διοργανώνει το Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER 2022 το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του συνολικού έργου του ηθοποιού, μια μικρή μουσική ερμηνεία καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε μια προσωπικότητα του Θεάτρου και των Τεχνών για την πολύχρονη συμβολή του στο θέατρο και τον πολιτισμό. Θα ακολουθήσει η προβολή δυο διακεκριμένων ταινιών μικρού μήκους “Alienation” και “A La Carte”.

Ο αγαπημένος και πολυβραβευμένος ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου θα παρευρεθεί στην γενέτειρα του, το Διδυμότειχο, μαζί με τον επίσης βραβευμένο σκηνοθέτη Ταξιάρχη Δεληγιάννη στην πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER για το 2022.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η αφίσα του φεστιβάλ καθώς και οι υποστηρικτές της πολιτιστικής προσπάθειας. Σημαντικά πρόσωπα και φορείς στηρίζουν επίσης τις μελλοντικές δράσεις του θεσμού με σκοπό την επιστροφή του φεστιβάλ στο Διδυμότειχο.  

Ακούστε όσα είπε ο Σωτήρης Μάρκου στο Εβροσκόπιο:

(Κλικ στο “Watch on Facebook“, καθώς το Facebook δεν επιτρέπει την επισκόπηση του video εδώ λόγω “πνευματικών δικαιωμάτων)

_______________________________

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Απειλές, συκοφαντίες και κλίκες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Επιστρέφουμε ξανά… REDRIVER 2022!

Ως διοργάνωση, μετά από την απρόσμενη και περίεργη στάση που συναντήσαμε το καλοκαίρι του 2021 στην πολύμηνη προσπάθεια μας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ  Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER και με τελικό αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση του θεσμού, ανακοινώνουμε ότι για φέτος οι συνεργάτες, φορείς, υποστηρικτές, χορηγοί  αλλά και φίλοι του φεστιβάλ  στηρίζουν ξανά μια νέα προσπάθεια για την επαναφορά των εκδηλώσεων.

Ενημερώνουμε ότι, το ποτάμι πολιτισμού δεν γυρίζει πίσω και ξαναβάζουμε τις εκδηλώσεις του ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ-REDRIVER των 12 ετών στο ημερολόγιο του πολιτισμού, εκεί όπου ανήκει με νέες ιδέες, νέες δράσεις και νέους χώρους μέχρι να επιστρέψουμε στην βάση του φεστιβάλ, στον υπαίθριο χώρο της Αγίας Μαρίνας εκεί όπου διοργανώνονταν επί σειρά ετών. Η ανάγκη των πολιτών να εκφραστούν ξανά μέσα από τον θεσμό του Διδυμοτείχου που τους έκανε περήφανους για αρκετά χρόνια όπου πραγματοποιούνταν πλήθος επιτυχημένων δράσεων με μουσική, θέατρο, χορό, αθλητισμό, τέχνες, εκθέσεις, παρουσιάσεις κ.α. είναι η βασική αιτία που μας παρακινεί ξανά φέτος και μας ενθαρρύνει ώστε να βρούμε νέους τρόπους υλοποίησης του θεσμού συνεχίζοντας την πολύχρονη προσπάθεια όλων. Ευχαριστούμε τους οικονομικούς χορηγούς οι οποίοι ήταν οι επαγγελματίες της περιοχής και έδωσαν το υστέρημα τους για αυτόν τον θεσμό επί 12 χρόνια, τους υποστηρικτές οι οποίοι ήταν οι δημόσιες υπηρεσίες και φορείς του Ν. Έβρου και πίστεψαν τον θεσμό βάζοντας την σφραγίδα τους ως επιβεβαίωση των προσπαθειών για όλους, τους συλλόγους με τους εθελοντές τους που με προσωπικούς κόπους παρουσίασαν υπέροχες δράσεις σε όλους τους επισκέπτες, τους καλλιτέχνες που μας χάρισαν μοναδικές εμπειρίες, τα ΜΜΕ όλης της Θράκης και όχι μόνο για την στήριξη και την ενημέρωση που πρόσφεραν, τους χιλιάδες επισκέπτες που ζήσαμε μαζί τους μαγικές στιγμές στον Ερυθροπόταμο.

Η κοινή γνώμη απόρησε έντονα όλο αυτό τον καιρό για την ειδική μεταχείριση άλλων ιδιωτικών διοργανώσεων αλλά και τον τρόπο  αντιμετώπισης του τοπικού θεσμού του Ερυθροποτάμου. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι ωφελήθηκαν με συγκεκριμένους τρόπους από αυτή την ιστορία. Γνωρίζουν ότι επέφεραν σημαντική ζημία στο φεστιβάλ αλλά δεν τελείωσε εδώ η πορεία του. Μετά από 2 χρόνια αναβολών λόγο covid-19  η διοργάνωση δεν θα σταματήσει να προσπαθεί. Ούτε και μετά από ακόμη 1 χρόνο απογοήτευσης και αδιαφορίας που ζήσαμε, επηρεάζοντας ακόμη περισσότερο την πορεία του φεστιβάλ.  Όμως η καχυποψία, η πονηριά, η εμμονή, η κακία, η ζήλια, η άδικη αντιμετώπιση προς το φεστιβάλ ακόμη και η εκδικητική στάση σε μερικές περιπτώσεις προς την διοργάνωση του φεστιβάλ κι όχι μόνο, έγιναν αφορμή ώστε να προχωρήσουμε κι εμείς σε ανάλογες νομικές  ενέργειες για ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα. Αθέμιτες τακτικές, απειλές και δελεασμοί δεν πιάνουν σε εμάς αλλά και δεν αποτελούν επίσης τα μέσα για να επανέλθει το Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER. Η διοργάνωση με τους συνεργάτες της δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει κανένα είδος «αναρρίχησης» εκτός από την αθλητική αναρρίχηση και δεν θα χρειαστεί καμία διευκόλυνση που δεν είναι νόμιμη. Ευελπιστούμε ότι όποια λάθη ή παράνομες ενέργειες έγιναν θα αναδειχτούν και θα αποκατασταθεί η ομαλή πορεία του φεστιβάλ. Τα έχουν ξαναπροσπαθήσει κι άλλοι παλιότερα κι απέτυχαν παταγωδώς. Ο θεσμός που εκπροσωπούμε έχει αξίες με νομιμότητα κι επαγγελματισμό και εκπροσωπεί ανθρώπους που σέβονται και επενδύουν στον πολιτισμό, όπως συνεργαζόμενοι φορείς, σύλλογοι κ.α.  αλλά και επαγγελματίες του τόπου καθώς και πολίτες. Καμία κλίκα και κανένας προνομιούχος δεν κατάφερε να επιφέρει το τελειωτικό πλήγμα ώστε να μπορέσει να διαγράψει από την μνήμη των πολιτών τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο ποτάμι τόσα χρόνια. Δεν αξίζει αυτό στην περιοχή του Διδυμοτείχου.

Αντίθετα, οι ιθύνοντες θα έπρεπε έως σήμερα να προστατέψουν το φεστιβάλ ως θεσμό από ανταγωνιστικές δράσεις, τακτικές και φιλοδοξίες κάποιων, εντός και εκτός της πόλης, μιας και επιδιώκουν ή δρομολογούν τακτικές ώστε να μην υπάρχει ως διοργάνωση-φεστιβάλ στο Διδυμότειχο και μάλιστα για λόγους που ούτε καν έχουν σχέση με τον πολιτισμό. Αγαπητοί φίλοι του φεστιβάλ δεν γίνεται να γίνονται όλα για το χρήμα, ούτε για την φωτογραφία, ούτε  για την υποχρέωση που έχει κάποιος σε δικούς του ανθρώπους μιας κλίκας και να σβήνουν έτσι απλά άλλες εκδηλώσεις. Το μικρόφωνο ανήκει στον πολιτισμό.

Ο πολιτισμός είναι τεχνητό αλλά και φυσικό δημιούργημα, υπαρκτό. Αν τον παραβλέψεις δεν θα κερδίσεις τίποτα, απλά είσαι φτωχότερος. Ευχαριστούμε όλους σας για την στήριξη και σύντομα το νέο δελτίο τύπου για την πρώτη εκδήλωση του 2022!

www.redriver.gr


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Σεπτεμβρίου, 2022 12:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV