Ελλείψεις και κίνδυνοι για τους εργαζομένους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 30 Ιουλίου, 2019 08:56

Ελλείψεις και κίνδυνοι για τους εργαζομένους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας στον δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και συνολικά σε όλη την χώρα.

Ξεκινώντας την συζήτηση ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού και οχημάτων που αποτελούν και αιτία ατυχημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και στην τοποθέτηση κάδων σε δύσβατα σημεία που βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη οχημάτων και προσωπικού κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την συμπλήρωση των ωραρίων από τους ίδιους υπαλλήλους.

Μάλιστα το γεγονός ότι όλος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξυπηρετείται με μόλις τρία φορτηγά καθαρισμού, και αυτός των Φερών με δύο, κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρη την έλλειψη οδηγών και οχημάτων στον Δήμο.

Ακόμη η ύπαρξη κάδων απορριμάτων σε δύσβατες περιοχές όπως συμβαίνει στην δεδομένη χρονική στιγμή, όχι απλά δυσκολεύει την δουλειά των εργαζομένων αλλά βάζει και σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα τουλάχιστον τριάντα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς με τους συμβασιούχους  το πρόβλημα που προκύπτει είναι πως όταν τελειώνει η σύμβαση τους και δεν ανανεώνεται ψάχνουν πως να καλύψουν ένα ακόμη κενό στα ήδη πολλά υπάρχοντα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης έγιναν μόλις δέκα προσλήψεις ενώ σε άλλους δήμους, όπως αυτός της Καβάλας, ο αριθμός ξεπέρασε τις 100 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρότι υπήρχε επικοινωνία με τον δήμαρχο ανά δύο με τρεις μήνες, με τους αντιδημάρχους συχνότερη αλλά και σύνταξη πλήθος επιστολών για τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν δεν εισακούστηκαν στον Δήμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι στις προτεραιότητες της τωρινής διοίκησης η ενασχόληση με τον τομέα της καθαριότητας. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως πιστεύει σε μία καλύτερη συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή  με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο δυνατότερο βαθμό. Επιπρόσθετα για το θέμα των ημιυπόγειων κάδων ο αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε ότι ήταν αντίθετοι σαν σύλλογος από την αρχή με αυτό το νέο σύστημα καθώς πιστεύουν πως δεν είναι λειτουργικό.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους τραυματισμούς εργαζομένων στον δήμο που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πρωτεύουσα του νομού και έκανε λόγο για άλλη μία φορά για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες και τις πολλές ώρες εργασίας ως κάποιες από τις αιτίες αναφερόμενος και σε περιστατικά θερμοπληξίας.

 


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 30 Ιουλίου, 2019 08:56

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV