Σε άθλια κατάσταση ο τομέας καθαριότητας στον Δήμο Αλεξ/πολης

Συντάκτης Νewsroom Ιούλιος 26, 2019 11:08

Σε άθλια κατάσταση ο τομέας καθαριότητας στον Δήμο Αλεξ/πολης

Τι καταγγέλλει σε επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης – «Δεν φταίμε εμείς με τα χάλια της πόλης» – Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι ο εγωισμός… – Αποφάσεις του ποδαριού, για τους κάδους απορριμμάτων.  

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν στο ραδιόφωνο και γράφτηκαν στο διαδίκτυο παράπονα από πολίτες για κάδους που δεν εκκενώνονται και για μπάζα και κλαδιά που βρίσκονται γύρω από τους κάδους και δε συλλέγονται από τους εργαζομένους. 

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η καθαριότητα σε όλες τις περιοχές του δήμου μας, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι σε καμία των περιπτώσεων. 

Το θέμα των ευθυνών είναι πολύπλοκο και δε θα θέλαμε να αναφερθούμε εκτενέστερα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θα θέλαμε να αναφερθούμε είναι τα σημεία που θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι οι κάδοι. 

Μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν προνόησε και δεν ανέλαβε να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει κανονισμό για τα ακριβή και σωστά σημεία τοποθέτησης κάδων. 

Κάποιοι κάδοι από λανθασμένη πολιτική πολλών προηγούμενων δημοτικών αρχών, έχουν τοποθετηθεί σε στενούς και δύσβατους δρόμους, ”αποφάσεις και επιλογές του ποδαριού”, με αποτέλεσμα η αποκομιδή να γίνεται με δυσκολία και επικινδυνότητα για τους εργαζομένους και όχι μόνο. Αυτό επιβάλλεται να διορθωθεί άμεσα. 

Δεν μπορούμε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε κάποιες λανθασμένες πρακτικές που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, αδιαφορώντας για την ασφάλεια την δική μας αλλά και των πολιτών. 

Πρέπει η δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι η ασφάλεια των εργαζομένων δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή. 

Τα μπάζα και τα κλαδιά δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων να τα συλλέγουν, τα αποτελέσματα με τους βρώμικους κάδους ή τους υπερφορτωμένους δικαιώνουν τις διαμαρτυρίες τόσο του συλλόγου μας όσο και των εργαζομένων που κάνανε αγώνα για την προμήθεια νέων κάδων και την πρόσληψη νέου προσωπικού… 

Η κατάσταση στην καθαριότητα είναι σε οριακό σημείο…Ζητάμε άμεσα να γίνει σωστή διαχείριση των κάδων σε σημεία ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων και σε σημεία που η διέλευση των οχημάτων να είναι νόμιμη, η διέλευσή τους να γίνεται με ευκολία και να υπάρχει μειωμένη επικινδυνότητα για τους εργαζομένους και τους πολίτες. 

Σε αυτή την εφαρμογή ζητάμε και τη στήριξη των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε πολίτης να έχει δικό του κάδο, ούτε ο κάδος να είναι μπροστά στο σπίτι του ή να μην είναι μπροστά στο σπίτι του. 

Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι ο εγωισμός. 

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Πηγή: elthraki.gr


Συντάκτης Νewsroom Ιούλιος 26, 2019 11:08

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV