Δραματικές ελλείψεις αίματος στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 2 Οκτωβρίου, 2020 11:56

Δραματικές ελλείψεις αίματος στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Η αιμοδοτική καραντίνα που έχει επιβληθεί στις Δημοτικές Κοινότητες Ορεστιάδας και Βύσσας μέχρι τις 8 Μαρτίου του 2021 πιέζει τα αποθέματα μονάδων αίματος του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Έλλειψεις σε μονάδες αίματος παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Η αιμοδοτική καραντίνα που επιβλήθηκε ύστερα από κρούσμα Ελονοσίας στις Δημοτικές Κοινότητες Ορεστιάδας και Βύσσας έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Νοσοκομείο το οποίο χρειάζεται άμεσα μονάδες αίματος τόσο για τις τακτικές όσο και για τις έκτακτες ανάγκες του.

Στην παρούσα φάση το νοσοκομείο Διδυμοτείχου καλύπτεται από τα άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εντούτοις η ανάγκη να αιμοδοτήσουν οι κάτοικοι των περιοχών που δεν είναι σε αποκλεισμό κρίνεται απαραίτητη.


Μιλώντας στο Ράδιο Έβρος και την εκπομπή “Εντός Τόπου και Χρόνου” με τη Σταυρούλα Αγελαδαράκη η Διευθύντρια Βιοπαθολογίας και επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Χρύσα Σελίσιου απηύθυνε κάλεσμα στον πληθυσμό να αιμοδοτήσει είτε καθημερινά στο νοσοκομείου Διδυμοτείχου είτε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στις 15 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου.

Η αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου γίνεται καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 9:00 έως τις 12:00. Οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται με μάσκα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού


Συντάκτης Νewsroom 2 Οκτωβρίου, 2020 11:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV