Κ. Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η επίσκεψή του στη ΔΕΘ – “Στον αέρα” η επίσκεψή του στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Σεπτεμβρίου, 2023 11:18

Κ. Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η επίσκεψή του στη ΔΕΘ – “Στον αέρα” η επίσκεψή του στον Έβρο

Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στη σκιά των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας η κακοκαιρία Daniel – Στον “αέρα” η επίσκεψή του στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αυτήν την ώρα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός βάσει του προγράμματός του που είχε ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή θα βρισκόταν στην περιοχή μας, στον Έβρο, που έχει πληγεί από τις καταστροφικότερες πυρκαγιές επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για πιθανή αναβολή της επίσκεψής του ενώ τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να απαντάνε στο radioevros.gr πως όλα ακόμα είναι ρευστά και θα υπάρξει ενημέρωση αργότερα μέσα στην ημέρα. Τονίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμενόταν να ανακοινώσει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της περιοχής με επίκεντρο την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες. ήδη από χθες, όπως αποκάλυψε το radioevros.gr κλήθηκαν με σχετικές προσκλήσεις περίπου 50 τοπικοί παράγοντες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με θέμα “Σχέδιο αποκατάστασης και ανασυγκρότησης της περιφερειακής ενότητας Έβρου” (Αναλυτικά ΕΔΩ).


Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο πως το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές. Σε ό,τι αφορά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, θα οριστεί νέα ημερομηνία. Στο τραπέζι βρίσκεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου είχε δώσει εντολή στους υπουργούς και τα στελέχη της Κυβέρνησης να μην παραστούν σε εκδηλώσεις της ΔΕΘ μέχρι και την Κυριακή λόγω των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα και έχουν προκαλέσει βιβλικές καταστροφές, ιδίως στην περιοχή της Θεσσαλίας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Σεπτεμβρίου, 2023 11:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV