Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια – Αύριο οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Μαρτίου, 2024 14:03

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια – Αύριο οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης

Το τίμημα των διοδίων από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο σήμερα θα αυξηθεί στα 0,04 ευρώ σε άμεσο χρόνο

Υπογράφηκε από τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Το τίμημα των διοδίων από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο σήμερα, θα αυξηθεί στα 0,04 για να φτάσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια τα 0,065 ενώ θα καταργηθούν άμεσα οι δωρεάν μετακινήσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους άνεργους που χρησιμοποιούν την Εγνατία.


Στο μεταξύ, αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (75%) – EGIS PROJECTS SA (25%) για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για χρονική περίοδο 35 ετών.

Η δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού ανέρχεται σε 1.496 εκατ. ευρώ. Με την προσθήκη της Εγνατίας Οδού, το συνολικό χαρτοφυλάκιο αυτοκινητόδρομων του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ξεπερνά πλέον τα 1.500 χλμ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο αυτοκινητόδρομων στη χώρα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης, η μεταβίβαση του οδικού άξονα από το δημόσιο σε ιδιώτες θα συνοδευτεί από αύξηση της τιμής των διοδίων.

Πηγή: voria.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Μαρτίου, 2024 14:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV