Έβρος: Οι αλλαγές στην σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Φεβρουαρίου, 2019 10:02

Έβρος: Οι αλλαγές στην σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων

Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επέφερε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.

Πολλές από αυτές αφορούν αξιωματικούς που υπηρετούσαν σε μονάδες του Έβρου καθώς και σε αλλαγές διοίκησης που αφορούν αντίστοιχα μονάδες της περιοχής. Προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η προαγωγή του διοικητή του Δ’ Σώματους Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά σε Αρχηγό ΓΕΣ.

Την θέση του Αντιστρατήγου Γ. Καμπά στην Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Λαλούσης που προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Ο αξιωματικός έχει υπηρετήσει στη Θράκη σε διάφορες θέσεις και μετσξύ άλλων και ως διοικητής της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο το 2016 ενώ έπειτα τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το 2017 μέχρι τώρα. Κατά την διάρκεια της διοίκησής του στην Μεραρχία του Διδυμοτείχου μάλιστα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου του Διδυμοτείχου, ο Αγώνας Δρόμου Κάστρου, ο οποίος πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη, πάντα με την υποστήριξη της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού.

Επίσης την θέση του Υπαρχηγού ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Δημήτριος Μπονώρας, αφού προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Αντιστράτηγο Λαλούση στην διοίκηση της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου. Μετά την διοίκηση της 16ης Μεραρχίας και μέχρι την τωρινή τοποθέτησή του είχε την θέση του Διευθυντή Κλάδου Αμυντικού Σχεδιασμού ΓΕΣ.

Παράλληλα αλλαγές επήλθαν και στην τωρινή Διοίκηση της XVI Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου καθώς ο Διοικητής Βασίλειος Παπαδόπουλος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου και αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

Το βιογραφικό του νέου Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Χαράλαμπου Λαλούση

Ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων. Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ. Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο ΓΕΕΘΑ Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ ΜΚ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑΓΕΣ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης ΓΕΠΣ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Ως Διοικητής Σχηματισμού υπηρέτησε στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) από τον Μάρτιο 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής ΔΕΠΙΧΓΕΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Ανέλαβε την διοίκηση της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, το 2016. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Φεβρουαρίου, 2019 10:02

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV