Αρχηγός ΓΕΣ ο διοικητής του Δ΄Σώματος Αντιστράτηγος Καμπάς

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιανουαρίου, 2019 09:52

Αρχηγός ΓΕΣ ο διοικητής του Δ΄Σώματος Αντιστράτηγος Καμπάς

Σαρωτικές αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων ακολούθησαν την υπουργοποίηση του Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη.

Συνεδρίασε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να γίνει η επιλογή της νέας ηγεσίας στις ένοπλες δυνάμεις.Ανάμεσα στις αλλαγές που επέφερε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ήταν και η αναβάθμιση του διοικητή του Δ’ Σώματους Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά σε Αρχηγό ΓΕΣ.

Ο κ. Καμπάς διετέλεσε κατά το 2015 – 2016 διοικητής της Μεραρχίας με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία του εδώ στον Έβρο. Τον διαδέχθηκε ο υποστράτηγος Δημήτριος Μουζέλος.
Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979. Αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξιωματικών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματία».
Ο Υποστράτηγος Καμπάς Γεώργιος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Διοικητού Πυροβολαρχίας, Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Διοικητού Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια). Έχει υπηρετήσει επίσης: Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού. Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία. Από το 2003 έως το 2006, υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Μικτό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου. Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ. Τον Ιούνιο 2008, τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο 2009, τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση.
Τον Μάρτιο 2011, προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο 2013, τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού. Τον Μάρτιο 2014, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ’ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις.
Το 2015-2016 προήχθη σε υποστράτηγος και έγινε Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» και τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη σε Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού που εδρεύει στην Ξάνθη μέχρι σήμερα …

Οι υπόλοιπες αλλαγές στην ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ είναι:
Η επιλογή του Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου ως Α/ΓΕΕΘΑ
Η επιλογή του Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά ως Α/ΓΕΣ
Η παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ως Α/ΓΕΝ για ένα έτος.
Η επιλογή του Αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη ως Α/ΓΕΑ

Επίσης, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση για ένα έτος της θητείας του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιανουαρίου, 2019 09:52

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV