Δυναμική η αγροτική κινητοποίηση με τρακτέρ στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Ιανουαρίου, 2024 14:10

Δυναμική η αγροτική κινητοποίηση με τρακτέρ στην Ορεστιάδα

Με δυναμική συμμετοχή αγροτών με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αλλά και πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 η αγροτική κινητοποίηση στην Ορεστιάδα

Λίγο μετά τις 11 το πρωί οι αγρότες με τα τρακτέρ που είχαν παραταχθεί στις δύο εισόδους τις πόλης εισήλθαν κατά σειρά από την νότια και από την βόρεια είσοδο της πόλης και παρατάχθηκαν στην κεντρική πλατεία κλείνοντας και τα δύο ρεύματα της Κωνσταντινουπόλεως.

Περί τα 35 τρακτέρ βρέθηκαν στην κεντρική οδό της Ορεστιάδας μετά το κάλεσμα που απηύθυναν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ορεστιάδας, Νέας Βύσσας και Τριγώνου και παράλληλα και αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, που είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχη διαμαρτυρία το περασμένο Σάββατο, ενίσχυσαν με τα δικά τους τρακτέρ την κινητοποίηση, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης μιλώντας ζωντανά στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ προανήγγειλε κοινές τους δράσεις και στη συνέχεια.


Μεγάλη υπήρξε και η υποστήριξη των πολιτών που βρέθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, καθώς και επαγγελματικών σωματείων και συλλόγων ενώ δεν έλειψαν και αιρετοί. Εκτός από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων που μίλησαν για τα όσα διεκδικούν, τη στήριξή τους εξέφρασαν η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου μέσω του προέδρου της Χάρη Κουσινίδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας με την πρόεδρό του Φιλιώ Μυλωνά, η ΕΕΒΟΠ με τον πρόεδρό της Χρήστο Τσομπανίδη ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης απευθύνθηκε στο πλήθος, ο οποίος νωρίτερα αποκάλυψε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ πως μετά την επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε πως θα βρεθεί στην Κομοτηνή αμέσως μετά την Agrotica, ώστε να εισακούσει τα αιτήματα των αγροτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Όσο για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, το επόμενο ραντεβού είναι την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας σε σύσκεψη για τη συνέχιση των διεκδικήσεών τους.

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ από τις ανταποκρίσεις του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Ιανουαρίου, 2024 14:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV