Αν. Δημοσχάκης: Θα φτάσουμε ως τον Πρωθυπουργό – Η Νοσηλευτική πρέπει να μείνει στο Διδυμότειχο με κάθε τρόπο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Δεκεμβρίου, 2023 13:42

Αν. Δημοσχάκης: Θα φτάσουμε ως τον Πρωθυπουργό – Η Νοσηλευτική πρέπει να μείνει στο Διδυμότειχο με κάθε τρόπο

Η Νοσηλευτική πρέπει να μείνει στο Διδυμότειχο με κάθε τρόπο“, η θέση που εξέφρασε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκη στο Ράδιο Έβρος καλεσμένος στο Εβροσκόπιο. “Για να διευκολύνω τα πράγματα πρότεινα τα τρία πρώτα έτη να γίνονται στο Διδυμότειχο και το τέταρτο έτος στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχουν οι περισσότερες ειδικότητες, αλλά και το μεταπτυχιακό. Έτσι πιστεύω ότι λύνουμε το γόρδιο δεσμό“, υποστήριξε. Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα και τις διαπιστώσεις που γνωστοποίησε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου (δείτε σχετικά: Ρ. Χατζηγιάννογλου: Οι βουλευτές δεν είναι ενημερωμένοι για νομοσχέδιο που προβλέπει μετακίνηση της Νοσηλευτικής – Ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό), στην ερώτηση αν γνώριζε ότι εκτός από πρόταση του ΔΠΘ, αυτό είναι και πολιτική απόφαση δεδηλωμένη επίσημα σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημοσχάκης απάντησε: “Ναι, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, εμείς όμως συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι η Νοσηλευτική πρέπει να μείνει στο Διδυμότειχο“.

Σχετικά με την επιδιωκόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ο βουλευτής ανέφερε πως επικαιροποίησε ήδη το αρχικό του αίτημα στο οποίο ζητούσε προσωπική συνάντηση, ζητώντας τώρα να δεχτεί και την Επιτροπή Αγώνα το συντομότερο. Αυτό μπορεί να γίνει την επόμενη, αλλά ίσως και τη μεθεπόμενη εβδομάδα, καθώς, όπως είπε, γνωρίζει ότι το πρόγραμμα του υπουργού είναι βεβαρυμένο. Πάντως τόνισε εμφατικά πως “αν χρειαστεί θα φτάσουμε και υψηλότερα∙ αν χρειαστεί θα φτάσουμε ως τον Πρωθυπουργό“.


Η Σχολή Αστυφυλάκων γίνεται ένα “πανεπιστήμιο” για να σπουδάζουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στον αντίποδα όλων αυτών που καθιστούν για μία ακόμη φορά τη Νοσηλευτική Σχολή μετέωρη ως προς την έδρα και τον τρόπο λειτουργίας της, ο κ. Δημοσχάκης αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις σχετικά με τη Σχολή Αστυφυλάκων: κατασκευάστηκε το σκοπευτήριο και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το νέο έτος, ενώ έχει ολοκληρωθεί και το γυμναστήριο. Από το νέο έτος “θα έχουμε την υλοποίηση του σχεδίου, τη μετεξέλιξη της Σχολής σε μετεκπαιδευτικό κέντρο της EUROPOL και του FRONTEX“, υποστήριξε επίσης, καταλήγοντας: “Για μας είναι ένα μικρό πανεπιστήμιο στο οποίο θα σπουδάζουν στελέχη των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα πολύ μεγάλο, ιστορικό πλεονέκτημα που αποκτά η πόλη“.

Ακούστε τη συνέντευξη στο κανάλι του Ράδιο Έβρος στο YouTube:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Δεκεμβρίου, 2023 13:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV