Ο Α. Δημοσχάκης στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για διαχείριση υδάτων, διεύρυνση ΔΠΘ και μεταναστευτικό

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Νοεμβρίου, 2023 10:16

Ο Α. Δημοσχάκης στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για διαχείριση υδάτων, διεύρυνση ΔΠΘ και μεταναστευτικό

Με αφορμή την πρόσφατη κοινοβουλευτική του δραστηριότητα αλλά και την επικαιρότητα που απασχολεί κυρίως την περιοχή του Έβρου μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης

Ο κ. Δημοσχάκης αναφέρθηκε κατά πρώτον στην ανάγκη για ανανέωση της ισχύουσας από το 1964 και για 60 έτη Ελληνοβουλγαρικής συμφωνίας, όπως ανέδειξε ο ίδιος με σχετική ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά στη διοχέτευση των υδάτων στην Ελληνική πλευρά μέσω των βουλγαρικών φραγμάτων του Ορτακίου και η ανανέωση της για άλλα 60 έτη, όπως είναι η πρόταση του βουλευτή, είναι κρίσιμη, εξήγησε, καθώς η γεωγραφική μας γειτονιά έχει συχνές πολιτικές αναταράξεις και για τον λόγο αυτό μια συμφωνία πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη. Όπως τόνισε “εδώ και ενάμιση χρόνο αναδεικνύω το θέμα σε επαφή και με το ΓΟΕΒ” και αναμένει να ενημερωθεί γραπτώς μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Ο βουλευτής του Έβρου μίλησε για επαναφορά του ζητήματος διαχείρισης υδάτινων όγκων ενώ αναφέρθηκε στον Έβρο ως σημαντικό κέντρο ενεργειακών εξελίξεων.

Επιπρόσθετα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Δημοσχάκης χαρακτήρισε “πολύ μεγάλη μέρα” αυτή που αποφασίστηκε η διεύρυνση του Πανεπιστημίου έτσι ώστε να συμπίπτουν τα όρια του και με τα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως εξήγησε για το ζήτημα έχει απευθυνθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τότε υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος “είχε κλείσει την πόρτα”. Ο βουλευτής Έβρου ακόμη από το 2015 ανέδειξε το θέμα ανάγκης δημιουργίας κτηνιατρικής σχολής μέσω των προβλημάτων των ζωονόσων, οι οποίες έρχονται από Ανατολής και απασχολούν πολύ συχνά τους κτηνοτρόφους κυρίως στο σύνορα. Ανάχωμα για την επέκταση των ζωονόσων θα αποτελούσε η δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής: “έχω φέρει το αίτημα στο κοινοβουλευτικό έλεγχο” ανέφερε ο ίδιος “ενημέρωσα τους υπουργούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένω απάντηση για το ζήτημα“.


Τέλος ερωτηθείς για το μεταναστευτικό με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη από το βήμα της Βουλής, ο κ. Δημοσχάκης είπε ότι δεν θα φτάσει ποτέ το “σημείο μηδέν” στις ροές αλλά, “ενισχύουμε την προστασία και βρισκόμαστε σε συνεχή προσπάθεια για την γειτονική συνεργασία“. Ακόμη ανέφερε τη συνέχιση της κατασκευής του φράχτη και την πλωτή αστυνόμευση ενώ τέλος εξήγησε ότι θεωρεί την ελικοπτερική βάση στην Αλεξανδρούπολη επιβεβλημένη για την επιτήρηση των συνόρων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Νοεμβρίου, 2023 10:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV