“Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω”: Επικίνδυνοι οι δρόμοι με ομίχλη και χωρίς διαγραμμίσεις

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Ιανουαρίου, 2023 09:53

“Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω”: Επικίνδυνοι οι δρόμοι με ομίχλη και χωρίς διαγραμμίσεις

Για την επικινδυνότητα των δρόμων τις τελευταίες εβδομάδες με την ομίχλη ελλείψει διαγραμμίσεων κάνει λόγο η Παράταξη “Δήμος Ορεστιάδα Τόπος να Ζω” της Μαρίας Γκουγκουσκίδου

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ούτε η Περιφέρεια ούτε η δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας προνόησαν τους προηγούμενους μήνες, όπως είχαν υποχρέωση, να κάνουν τις απαραίτητες διαγραμμίσεις στους επαρχιακούς και στους δημοτικούς δρόμους, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου Ορεστιάδας να είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς ενώ συγκεκριμένα για τους δρόμους αρμοδιότητας του Δήμου Ορεστιάδας “όπως οι δρόμοι Καβύλη – Στέρνα, Καβύλη – Νέα Βύσσα, Κριός – Δίλοφος, Κριός – Σπήλαιο, Βάλτος – Μικρή Δοξιπάρα, είναι δρόμοι καρμανιόλα, αφού, εκτός από την έλλειψη ορατότητας εξαιτίας της ομίχλης, έχουν ούτως ή άλλως τα προϋπάρχοντα μεγάλα προβλήματά τους από την αδιαφορία και την εγκατάλειψή τους από τη δημοτική αρχή“.

Η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή “να αναλογιστεί τις ευθύνες της” και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τοπίο στην ομίχλη είναι τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο βόρειος Έβρος και οι κάτοικοί του ψάχνουν απεγνωσμένα τον δρόμο τους, διακινδυνεύοντας κάθε μέρα, κάθε ώρα τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ούτε η Περιφέρεια ούτε η δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας προνόησαν τους προηγούμενους μήνες, όπως είχαν υποχρέωση, να κάνουν τις απαραίτητες διαγραμμίσεις στους επαρχιακούς και στους δημοτικούς δρόμους, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου Ορεστιάδας να είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Οι δρόμοι δε που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ορεστιάδας, όπως οι δρόμοι Καβύλη – Στέρνα, Καβύλη – Νέα Βύσσα, Κριός – Δίλοφος, Κριός – Σπήλαιο, Βάλτος – Μικρή Δοξιπάρα, είναι δρόμοι καρμανιόλα, αφού, εκτός από την έλλειψη ορατότητας εξαιτίας της ομίχλης, έχουν ούτως ή άλλως τα προϋπάρχοντα μεγάλα προβλήματά τους από την αδιαφορία και την εγκατάλειψή τους από τη δημοτική αρχή.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Σε συνεργασία με την Τροχαία να παρθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Άμεσα δε να σχεδιαστούν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να γίνουν ασφαλείς οι δρόμοι του επαρχιακού και τοπικού δικτύου.

Η ασφάλεια των δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτη.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Ιανουαρίου, 2023 09:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV