Την ερχομένη εβδομάδα διαγράμμιση και διαβάσεις στην Κωνσταντινουπόλεως – Ακολουθούν και οι υπόλοιπες ασφαλτοστρώσεις

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Σεπτεμβρίου, 2023 15:17

Την ερχομένη εβδομάδα διαγράμμιση και διαβάσεις στην Κωνσταντινουπόλεως – Ακολουθούν και οι υπόλοιπες ασφαλτοστρώσεις

Συνεχόμενα ερωτήματα δημοτών αλλά και διερχόμενων για τα έργα στους κεντρικούς δρόμους της Ορεστιάδας που εκκρεμούν σχετικά με την συνέχιση και ολοκλήρωσή τους δέχεται το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και για τον λόγο αυτό αναζητήσαμε απαντήσεις στον Δήμο και στην αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Για τα έργα σε εκκρεμότητα στον αστικό ιστό της πόλης της Ορεστιάδας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Βλάσης Καλεντζίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας.

Αρχικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών μίλησε για το έργο της διαγράμμισης του δρόμου αλλά και για τις διαβάσεις στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και όπως ενημέρωσε είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα: “Υπήρξαν καθυστερήσεις, σε πρώτη φάση και εσκεμμένα θα έλεγα, καθώς θα πρέπει η άσφαλτος να συμπιεστεί ώστε να πιάσει το χρώμα. Αυτό αποδείχτηκε και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου καθώς η φρέσκια άσφαλτος απορροφά το χρώμα και δεν βγαίνει λευκό όπως θα θέλαμε, για αυτό υπήρξε ένα διάστημα που έμεινε η άσφαλτος να πατηθεί καλά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα” ανέφερε ο κ Καλεντζίδης. Στη συνέχεια ωστόσο μεσολάβησαν οι διακοπές του Αυγούστου όπου και ο εργολάβος αλλά και οι προμηθευτές είναι δύσκολο να εργαστούν ώστε να γίνουν οι διαγραμμίσεις αλλά πλέον έχουν ήδη παραγγελθεί τα χρώματα και από εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαγραμμίσεις.


Στη συνέχεια ο κ. Καλεντζίδης απάντησε και στο θέμα ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης και συνολικά των εργασιών στην Κωνσταντινουπόλεως. Όπως εξήγησε τα τμήματα που έχουν μείνει ανολοκλήρωτα είναι μέχρι τη στροφή της Οινόης (στροφή Βενιζέλου) από το βόρειο τμήμα, και από την άλλη πλευρά μέχρι την εκκλησία των Ταξιαρχών. “Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και αυτά τα έργα και αν βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες θα γίνει προσπάθεια από κοινού και με τον εργολάβο ώστε μέχρι τέλος χρονιάς να υπάρξει ολοκλήρωση του έργου” δήλωσε ο κ. Καλεντζίδης λέγοντας πως οι καθυστερήσεις και εδώ οφείλονται στις διακοπές του Αυγούστου αλλά και στις καθυστερήσεις από προμηθευτές.

Τέλος για τα έργα τα οποία αναμένονται εντός του αστικού ιστού της Ορεστιάδας το επόμενο διάστημα ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ορεστιάδας ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια και η νησίδα που ήτανε στα πλαίσια του προγράμματος open mall, έχει ξεκινήσει επί της Πανταζίδου η εφαρμογή της μελέτης ώστε όλος ο χώρος να γίνει ενιαίος με την πλατεία ενώ η χρηματοδότηση υπάρχει από το πράσινο ταμείο και ένα μέρος από τη ΣΑΤΑ του Δήμου. Επιπλέον σχεδιάζονται ήδη αρκετές δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης το οποίο αναμένεται η έγκριση από την Περιφέρεια η οποία μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να βγει για να γίνουν αρκετές δράσεις αστικής ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Σεπτεμβρίου, 2023 15:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV