Όλοι οι Βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν

Συντάκτης Νewsroom 22 Σεπτεμβρίου, 2022 10:39

Όλοι οι Βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν

Ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κ. Δερμεντζόπουλος Χρήστος φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή ¨Πρωινή Περιπολία¨ και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του, να συναντηθούν οι Βουλευτές με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων.

Στόχος – όπως δήλωσε – ήταν το να γίνουν γνωστές στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εν λόγω λειτουργοί, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα όπως αυτό της έλλειψης επαρκούς εξοπλισμού με τεχνικά μέσα για την ουσιαστικότερη επιτήρηση των συνόρων και η αναγκαιότητα της επέκτασης του φράχτη που ανακοίνωσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Ο κ. Βουλευτής στη συνέχεια εστίασε την προσοχή στο θέμα των fake news που διακινούνται (κάποιες φορές με συμμετοχή της γείτονος), αλλά και στη συνεχιζόμενη εκ μέρους της Τουρκίας, προσπάθειας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δύο προκηρύξεις των οποίων οι διαδικασίες ολοκληρώνονται και που αφορούν στην πρόσληψη συνοριοφυλάκων και οπλιτών, λέγοντας παράλληλα ότι βρίσκεται στα σκαριά και η επόμενη προκήρυξη.

Κατόπιν η συζήτηση στράφηκε στην ανάπτυξη κυρίως του Βορείου Έβρου, όπου ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε όσα γίνονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (π.χ κατασκευή δεξαμενής καυσίμων), αλλά και στο λιμάνι (κατάθεση προσφορών), μαζί με την αναδιοργάνωση του σιδηροδρομικού δικτύου και τις ευεργετικές διατάξεις για τις επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου, θα συμβάλλουν στην ευκολότερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών, που μαζί με τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν θα βοηθήσουν και την οικονομία του βορείου τμήματος του Νομού.

Τέλος υπερασπίστηκε την άποψη ότι παρά τις γραφειοκρατικές δυσκαμψίες που τυραννούν δεκαετίες το Ελληνικό δημόσιο, η ψηφιακή αναβάθμιση των τελευταίων ετών από τις ενέργειες του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, έχει βοηθήσει στον περιορισμό των χρονοβόρων διαδικασιών και στην εξοικονόμηση χρόνου.


Συντάκτης Νewsroom 22 Σεπτεμβρίου, 2022 10:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV