“Γεμάτο αστοχίες και αδικίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο” – Κινητοποιήσεις και στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Νοεμβρίου, 2023 19:40

“Γεμάτο αστοχίες και αδικίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο” – Κινητοποιήσεις και στην Ορεστιάδα

Στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, ελεύθεροι επαγγελματίες και πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί υπό διαβούλευση και οδεύει προς ψήφιση από την κυβέρνηση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Την εισήγηση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννας Μεμετζή ακολούθησε η περιεκτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου Τόλη Σταυρίδη.


“Αντισυνταγματικό” το χαρακτήρισε η κ. Μεμετζή που οδηγεί “στο θάνατο του Ελεύθερου Επαγγελματία”, καλώντας άπαντες σε αντιδράσεις. “Είναι πάρα πολύ σκληρά μέτρα και δεν είναι δυνατόν να τα εφαρμόσουν στην ελληνική κοινωνία”, τόνισε, “για αυτό πρέπει να τα πάρουν πίσω”.

Ο κ. Σταυρίδης, με τη σειρά του, διευκρίνισε πως “το νομοσχέδιο αφορά ανεξαιρέτως όλους τους επαγγελματίες, από γιατρούς και δικηγόρους μέχρι κομμωτήρια και περίπτερα”. “Θεωρούμε ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν όσα λίγα μαγαζιά υπάρχουν στα χωριά μας”, υποστήριξε, ενώ “και στην πόλη θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις επειδή δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους”. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “γεμάτο αδικίες και αστοχίες”, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα προς ενίσχυση των λεγομένων του.

Συγκεκριμένα και παραδείγματος χάριν, κάθε ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται εννιά χρόνια, θα αναγκαστεί το Μάιο ή τον Ιούνιο να πληρώσει περίπου 3.500€, μαζί με την προκαταβολή του επόμενου έτους, ακόμη κι αν έχει ζημίες. Ποσό αβάσταχτο για τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών.

Για όλους τους λόγους που περιγράφηκαν και μετά από γόνιμο διάλογο που ακολούθησε, με ερωτήσεις και απορίες που απαντήθηκαν νομικά και φοροτεχνικά, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης με μαζική παρουσία όλων των κλάδων. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11 στις 12:00, έξω από τη ΔΟΥ Ορεστιάδας.

  • Συντονιστείτε την Τρίτη στις 10:30‘ στο Ράδιο Έβρος >> Η Άννα Μεμετζή και ο Τόλης Σταυρίδης στο Εβροσκόπιο ζωντανά, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Νοεμβρίου, 2023 19:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV