Α.Ο.Ορεστιάδας – Α.Ο.Κηφισιάς
Αυτή είναι η Ορεστιάδα!
Γράφει ο Δημήτρης Μηλίκας:
Σήμερα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς” ο Α.Ο.Ορεστιάδας υποδέχθηκε τον Α.Ο.Κηφισιάς .Κάθε μέρα και καλύτεροι οι πράσινοι με τον Κριστόφ Πλάμεν στο τιμόνι τους έκαναν το 4/5 κόντρα σε έναν αντίπαλό που ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους χώριζαν 12 βαθμοί αποδυκνείοντας ότι ο Α.Ο.Ορεστιάδας δεν είναι ομάδα που παλευεί για την παραμονή αλλά για το κάτι περισσότερο φέτος .Η διαφορά στην βαθμολογία όμως δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους ακρίτες να είναι πολύ καλοί στην υποδοχή με τον Κωνσταντινίδη σε εξαιρετική μέρα αλλά και να αποφεύγουν συστηματικά τον Στεφάνου από το σερβίς δυσκολεύοντας πολύ την υποδοχή της Κηφισιάς .Τέλος είχαν πλουραλισμό στην επίθεση με τον Γκούσταφσον (15 πόντους) τον Βουκασίνοβιτς (16) και τον Ριζόπουλο (14) .Έτσι κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη που δίνει στην ομάδα ψυχολογία αλλά και ένα σημαντικό τρίποντο ,βέβαια αν δεν υπήρχαν κάποια ατυχή σφυρίγματα από τον Δεληκωστίδη στο τρίτο σετ ίσως και να ερχόταν ακόμα πιο εύκολα!
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τους :
Α.Ο. Ορεστιάδας (Πλάμεν Κριστόφ): Χήρας, Αμπουίλα, Γκούσταφσον, Μίλιτς, Βουκασίνοβιτς, Ρίζόπουλος, λ-Κωνσταντινίδης Α.Ο.Π. Κηφισιά (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης, Χριστοφιδέλης, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ρουμελιωτάκης, λ- Στεφάνου
Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά με το σκορ στο τεχνικό ταιμ άουτ να είναι υπέρ της Ορεστιάδας και τον Γκούσταφσον να παίρνει τις επιθέσεις ξεκινώντας δυνατά το παιχνίδι 8-6! Τα λάθη της Κηφισιάς την κράτησαν πίσω στο σκορ και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ η Ορεστιάδα ήταν και πάλι μπροστά με 16-13.Το μπλοκ της Ορεστιάδας κράτησε την διαφορά μέχρι το τέλος του σετ το οποίο πήγε στον γηπεδούχους με το μπλοκ άουτ που πήρε ο Γκούσταφσον για το 25-21.
Στο δεύτερο σετ η Ορεστιάδα ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 12-12 όταν η Κηφισιά ισοφάρισε με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο μέχρι και το 21-21 όταν σε τρεις συνεχόμενες αμφιλεγόμενες φάσεις ο Δεληκωστίδης έδειξε Κηφισιά με το σετ να πηγαίνει τελικά σε αυτήν με 22-25.
Στο τρίτο σετ η πράσινοι κατάφεραν να κερδίσουν κάποιες φάσεις διαρκείας στους πρώτους πόντους και να αποκτήσουν ψυχολογία έτσι το 4-4 έγινε 16-13 με τον άσσο του Χήρα να ξεσηκώνει την κερκίδα και την πλάστιγγα να γέρνει προς της μεριά της Ορεστιάδας ένας ακόμα πόντος του Χήρα με μπλόκ στον Μπίσετ έκανε το 21-17 και το σετ τέλειωσε με το ίδιο σκορ όπως και το πρώτο 25-21
Στο τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ του αγώνα η Ορεστιάδα μετά το 6-6 πάτησε γκάζι εκμεταλλευόμενη και την κούραση των φιλοξενούμενων και έκανε εύκολα το 13-7 με την συγκομιδή των πόντων να μοιράζεται ανάμεσα στους παίκτες της .Οι τελευταίοι πόντοι του σετ που έδωσαν την καθαρή νίκη στους πράσινους του βορρά ήρθαν από τον αρχηγό τους Ριζόπουλο και από λάθη της Κηφισιάς για το τελικό 25-17 του σετ .
- SONY DSC
- SONY DSC





























