Αντιπρόεδρος της UEMS εξελέγη ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Έβρου Ανδρέας Παπανδρούδης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Οκτωβρίου, 2019 20:58

Αντιπρόεδρος της UEMS εξελέγη ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Έβρου Ανδρέας Παπανδρούδης

Στην θέση του Αντιπροέδρου της UEMS εξελέγη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ανδρέας Παπανδρούδης

Δύο έλληνες πλέον ανέλαβαν το “τιμόνι” της UEMS, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ιατρική εκπαίδευση στον οποίο συμμετέχουν 31 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Λονδίνο αντιπρόεδρος του οργανισμού εξελέγη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ανδρέας Παπανδρούδης. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Βασίλειος Παπαλόης, Έλληνας γιατρός που δραστηριοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία, γενικός χειρουργός, ειδικός μεταμοσχεύσεων.

Για τα νέα του καθήκοντα στον ευρωπαϊκό οργανισμό UEMS μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ  ο Ανδρέας Παπανδρούδης:

Ως ιδιαίτερα τιμητική για την χώρα μας χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την εκλογή δύο Ελλήνων Γιατρών με σχετική ανακοίνωσή του:

Tιμητική για την χώρα μας εκλογή Ελλήνων, προέδρου και αντιπροέδρου, στην UEMS – Αναγκαία η άμεση ανάληψη από τον ΠΙΣ των αρμοδιοτήτων για τα ιατρικά συνέδρια και την ιατρική εκπαίδευση

Πρόεδρος της UEMS εξελέγη το Σάββατο στο Λονδίνο ο Έλληνας γιατρός που δραστηριοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία, Βασίλειος Παπαλόης, γενικός χειρουργός, ειδικός μεταμοσχεύσεων. Αντιπρόεδρος της UEMS εξελέγη το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ και πρόεδρος του ΙΣ Έβρου, Ανδρέας Παπανδρούδης, χειρουργός οφθαλμίατρος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Παπαλόης, ως μοναδικός υποψήφιος έλαβε 31 στις 31 ψήφους και ο κ. Παπανδρούδης έλαβε 22 στις 31 ψήφους ισοψηφώντας στη πρώτη θέση με την Κροάτισσα αντιπρόεδρο. Εξελέγησαν συνολικά 4 αντιπρόεδροι με τους άλλους δύο να είναι από το Βέλγιο και την Ισπανία.

Η UEMS ιδρύθηκε το 1958 και είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ιατρική εκπαίδευση στον οποίο συμμετέχουν 31 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Η εκλογή των δύο Ελλήνων ιατρών (ο ένας ως εκπρόσωπος της Βρετανίας κι ο άλλος ως εκπρόσωπος της Ελλάδας), καταδεικνύει τόσο το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων ιατρών, όσο και την ανάγκη να χειρίζονται οι ίδιοι τα θέματα της ιατρικής εκπαίδευσης, θέμα που ετέθη ήδη στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια από το προεδρείο του ΠΙΣ.

Όπως είναι σαφές, τόσο η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, όσο και οι συμμετοχές στα ιατρικά συνέδρια, είναι εκ της φύσης και ουσίας τους αρμοδιότητες του ΠΙΣ που μπορεί να τις φέρει εις πέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Την αποστολή της Ελλάδας στην UEMS αποτελούσαν ο εκλεγείς, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πλαστικός χειρουργός και το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ, Χαράλαμπος Κούλας, χειρουργός οφθαλμίατρο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Οκτωβρίου, 2019 20:58

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV