Ανοιχτός προς επίσκεψη ο Φάρος Αλεξανδρούπολης για τρεις μέρες

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2019 11:01

Ανοιχτός προς επίσκεψη ο Φάρος Αλεξανδρούπολης για τρεις μέρες

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλιακών  Βοηθημάτων, συγκεκριμένοι φάροι σε όλη την χώρα θα είναι ανοιχτοί μεταξύ αυτών και της Αλεξανδρούπολης.

Πολίτες, τουρίστες και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επισκεφθούν τον φάρο και άλλους πέντε φάρους σε όλη την χώρα από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως και Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019από τις 10.00 το πρωί έως 19.00.

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης κατασκευάστηκε το 1850 από τη γαλλική Εταιρία Φάρων και Φανών της Μεσογείου κατόπιν σύμβασης με την τότε τουρκική κυβέρνηση. Χτίστηκε στο σημερινό λιμάνι της πόλης ,αποσκοπώντας στη διευκόλυνση της ακτοπλοΐας και της πελαγοδρομίας για τους ντόπιους ναυτικούς και ναυτιλλομένους που ταξίδευαν στην περιοχή του Ελλήσποντου.

Tα εγκαίνια του φάρου έγιναν την 1η Ιουνίου 1880 και από τότε λειτουργεί χωρίς διακοπή σηματοδοτώντας το χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης της Αλεξανδρούπολης. Τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε με ασετιλίνη, μέθοδος που με την πάροδο του χρόνου αντικαταστάθηκε με αυτή του της πυράκτωσης με τη χρήση πετρελαίου. Από το 1974 μέχρι σήμερα λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα αλλά διαθέτει και εφεδρικές φιάλες με ασετιλίνη για έκτακτες περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης. Επισκευές και μετασκευές στην κτιριακή υποδομή του φάρου έγιναν το 1946 και το 1955. Το 2002 αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρολογικός του εξοπλισμός με έναν πιο πρόσφατης τεχνολογίας.

Οι φάροι που ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό για τρεις ημέρες:

  1. Μονεμβασιάς Λακωνίας
  2. Κόπραινας  Άρτας
  3. Αλεξανδρούπολης
  4. Κακής Κεφαλής Χαλκίδας
  5. Φισκάρδου Κεφαλληνίας
  6. Κόρακας Πάρου

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2019 11:01

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV