Ανεξαρτητοποίηση Τσάμογλου από την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Ιανουάριος 29, 2019 22:24

Ανεξαρτητοποίηση Τσάμογλου από την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών

Την ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσάμογλου έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγιάννης

Το “χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου” αποτελεί η απόφαση του κ. Τσάμογλου αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Καζαλτζή και του συνδυασμού Δημοτική Επαναφορά.

Το ερώτημα που είχε προκύψει από εκείνη την ημέρα ήταν εάν θα παραμείνει μέχρι τέλους στην παράταξη, αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή εάν θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος και “επιστρέψει” την έδρα που έλαβε μέσω της διαδοχής στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Τελικά την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έδωσε σε πρώτη φάση ο κ. Καραγιάννης διαβάζοντας την επιστολή ανεξαρτητοποίησης

Η αντίδραση της αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι Μας”

Για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσάμογλου όπως είναι φυσικό τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών “Είναι στο Χέρι Μας” κ. Αγγελακούδης ο οποίος σε αυστηρό τόνο έθεσε ζήτημα πολιτικής ηθικής εξηγώντας τον τρόπο που λειτουργεί η “Κίνηση” σχετικά με την εναλλαγή δημοτικών συμβούλων αλλά και την ανακλητότητα αυτών αναφέροντας ότι αυτές οι πράξεις είναι ρητά εγγεγραμμένες στην ιδρυτική διακήρυξη την οποία και είχαν αποδεχθεί όλοι οι υποψήφιοι και ανέφερε  ότι δεν είχε γνωστοποιηθεί στην “Κίνηση” η απόφαση του κ. Τσάμογλου.  Κλείνοντας ο κ. Αγγελακούδης χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Τσάμογλου να συμμετέχει ως σύμβουλος σε μία παράταξη που δεν έχει εκλεγεί από τους δημότες να αγγίζει τα όρια της ανηθικότητας.

“Περισσότεροι από αυτούς που συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις μου ζήτησαν να μη παραιτηθώ.”

Η απάντηση του κ. Τσάμογλου στις κατηγορίες του κ. Αγγελακούδη ήρθε μετά από τοποθετήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μετατάξεις των υπαλλήλων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.Ο κ.Τσάμογλου εξιστόρησε τα γεγονότα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παραδέχοντας ότι όντως υπάρχει ζήτημα ηθικής αναφορικά με τη ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης.Όπως είπε είχε ενημερώσει τον κ. Αγγελακούδη για την απόφαση του να πορευτεί προεκλογικά με τον συνδυασμό του κ. Καζαλτζή από τις 10 Ιανουαρίου και τότε ο επικεφαλής της “Κίνησης” του απάντησε ότι θα τον ενημερώσει για την απόφαση που θα πάρει σχετικά η γενική συνέλευση. Όταν ενημερώθηκε ότι η απόφαση ήταν να επιστρέψει την έδρα του ο κ. Τσάμογλου μίλησε με τον υποψήφιο που θα τον διαδεχόταν ο οποίος του εξήγησε πως δεν επιθυμεί να λάβει έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ακολούθησαν αλλεπάλληλες επαφές με “περισσότερα άτομα από αυτά που συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις τις Κίνησης” οι οποίοι τον προέτρεψαν να διατηρήσει την έδρα.Τέλος ο κ. Τσάμογλου θέλοντας να σχολιάσει τον τρόπο λειτουργίας της κίνησης αναφέρθηκε στην επιθυμία του κ. Μελλά να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου λίγες ημέρες μετά την εκλογή του απόφαση που δεν έγινε δεκτή ύστερα από δική του τοποθέτηση στη γενική συνέλευση της παράταξης.

Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι Στο Χέρι Μας” σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση Τσάμογλου


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Ιανουάριος 29, 2019 22:24

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Εγγραφείτε στο Newsletter