Αλεξανδρούπολη: “Σεμίραμις” από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Συντάκτης Νewsroom Μάρτιος 9, 2018 11:35

Αλεξανδρούπολη: “Σεμίραμις” από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Η Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης παρουσιάζει την όπερα “Σεμίραμις” του Gioachino Rossini.

Το κοινό της Αλεξανδρούπολης, με την συμβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης θα έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει σε απευθείας ζωντανή μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Τo Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 με ώρα έναρξης 19:55 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Είσοδος 10-15 ευρώ

Η Angela Meade κάνει το ντεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στη Met στη Σεμίραμις του Rossini που έχει 25 χρόνια να ανεβεί στη Met. Την παράσταση θα διευθύνει ο Maurizio Benini, ενώ πρωταγωνιστούν η Elizabeth DeShong ως Αρσάκης, Διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης.

Η Σεμίραμις είναι μια όπερα σε δύο πράξεις του Τζοακίνο Ροσσίνι. Το λιμπρέτο από τον Gaetano Rossi είναι βασισμένη στην τραγωδία του Βολταίρου Semiramis, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο μύθο της Semiramis της Βαβυλώνας. Η όπερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο La Fenice στη Βενετία στις 3 Φεβρουαρίου, του 1823.

Σύμφωνα με το θρύλο, η Σεμίραμις ήταν κόρη ενός θνητού, του Σύρου, και της θαλάσσιας θεότητας Δερκετούς, η οποία την εγκατέλειψε μωρό κι έπεσε και πνίγηκε στη θάλασσα. Η Σεμίραμις ανατράφηκε με τη βοήθεια περιστεριών, μέχρι που τη βρήκε και ανέλαβε την ανατροφή της ο Σίμμας, βασιλικός βοσκός. Αργότερα, παντρεύτηκε τον Όννη, στρατηγό του Νίνου, κυβερνήτη της Συρίας. Γέννησε τoν Υαπάτη και τoν Υδάσπη. Βοήθησε στην κατάληψη της Βακτριανής κι ο Νίνος εντυπωσιάστηκε τόσο, ώστε την παντρεύτηκε, προκαλώντας έτσι την αυτοκτονία του Όννη. Μετά το θάνατο του Νίνου, ανήλθε ως βασίλισσα της Συρίας στην εξουσία και κατέλαβε μεγάλο τμήμα των εδαφών της Ασίας.

Διάρκεια: 4 ώρες με 1 διάλειμμα 30 λεπτών


Συντάκτης Νewsroom Μάρτιος 9, 2018 11:35

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter