47 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Ορεστιάδας χάρη στη συμμετοχή των πολιτών

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2021 20:57

47 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Ορεστιάδας χάρη στη συμμετοχή των πολιτών

Με υπευθυνότητα και μέγιστη κοινωνική ευαισθησία, ανταποκρίθηκαν οι πολίτες της Ορεστιάδας στο κάλεσμα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συμμετείχαν ενεργά στη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου 2021, στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ορεστιάδας. 

 
47 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν, χάρη στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, των αιμοδοτικών συλλόγων και των φορέων της Ορεστιάδας, με σκοπό την αντιμετώπιση των πρωτοφανών ελλείψεων που έχουν προκύψει στα αποθέματα αίματος, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω της πανδημίας Covid-19.


Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνετέλεσε η άρτια συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποίησή της. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξή τους την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τo Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», τον Εθελοντικό Αιμοδοτικό  Σύλλογο Λεπτής «Άγιος Σπυρίδων», το Σύλλογο Αιμοδοσίας Πενταλόφου «Σταγόνες Ζωής» και την εταιρεία Εντομόλυση.


Η δράση πραγματοποιήθηκε στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.


Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης δράσης και συγκεκριμένα την  Τετάρτη 23 Ιουνίου 2020, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ορεστιάδας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να επισφραγιστεί η έως τώρα άριστη συνεργασία, καθώς και να διευρυνθεί η συχνότητα και το εύρος των από κοινού δράσεων, που έχουν ως στόχο την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II».


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2021 20:57

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV