303 νέες θέσεις 5μηνης εργασίας προτείνει ο Δήμος Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2011 14:22
Swiss Approval

303 νέες θέσεις 5μηνης εργασίας προτείνει ο Δήμος Ορεστιάδα

 

Από παλαιότερη συνεδρίαση

Ο Δήμος Ορεστιάδας θα συνάψει μνημόνιο συνεργασίας (ως συμπράττων φορέας) με το Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, ως δικαιούχος φορέας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”  του Υπουργείου Εργασίας για την πράξη “Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας και Θράκης”.
Αυτό αποφάσισε κατα πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας στην συνεδρίαση στις 17/5/2011. Ο Δήμος Ορεστιάδας μέσω του μνημονίου, προτείνει να απασχολήσει, με κοινωνική εργασία 5 μηνών, 303 άνεργους και δηλώνει ότι έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους για την εκτέλεση της πράξης πόρους, πλην του εργασικού και ασφαλιστικού κόστους και τους έχει ενσωματώσει στον προϋπολογισμό του και στο τεχνικό πρόγραμμα.
Οι παρατάξεις την μειοψηφίας, μείζονος και ελάσσονος  καταψήφισαν το θέμα, σημειώνοντας ότι συμφωνούν με το πρόγραμμα αλλά διαφωνούν με την διαδικασία του επείγοντος προτείνοντας να συζητηθεί διεξοδικά ως τακτικό θέμα, σε άλλη συνεδρίαση καθώς εκτίμησαν ότι δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση. Ενώ η Λαϊκή συσπείρωση το καταψήφισε όντας αντίθετη με τα προγράμματα 5μηνης εργασίας.Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2011 14:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV