Συνελήφθησαν 6 διακινητές που προωθούσαν στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες σε Ροδόπη και Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2019 19:47

Συνελήφθησαν 6 διακινητές που προωθούσαν στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες σε Ροδόπη και Έβρο

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (8-11-2019) το πρωί στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 59, 54 και 45 ετών και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 65, 22 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, ηλικίας 59, 54 και 45 ετών, διότι ο 59χρονος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, με οδηγό τον 54χρονο και μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.


Στη δεύτερη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Ροδίτη Ροδόπης, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 19χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής όπου τελικά ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 22χρονο συνοδηγό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 65χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος και ο 19χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2019 19:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV