Ορκίστηκε χθες το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 26 Αυγούστου, 2019 15:36

Ορκίστηκε χθες το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 25 Αυγούστου η ορκωμοσία του επανεκλεγέντα Δήμαρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, των νέων δημοτικών Συμβούλων, των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των Μελών των τοπικών Συμβουλίων

Στην τελετή  που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στο Άλσος Αδριανουπόλεως πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης,Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Νατάσα Γκαρά , ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κωνσταντίνος Βενετίδης αλλά και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Παναγιώτης Καλακίκος.

168 αιρετοί ήταν το σύνολο όσων ορκίστηκαν πίστη και υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους οι οποιοί θα στελεχώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας αλλά και τις τοπικές κοινότητες.



Στη διάρκεια της ορκωμοσίας ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας Κωστας Ζαλουφλής , ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης αλλά και νεοεκλεγής δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Φώτης Χατζής έδωσαν πολιτικό όρκο.


Ο Βασίλης Μαυρίδης, με αφορμή την παρουσία των νεοεκλεγέντων δημάρχων Σουφλίου και Διδυμοτείχου στην τελετή αναφέρθηκε στην συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δήμων όχι μόνο του Έβρου αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας με σκοπό την από κοινού διεκδίκηση: “Όλοι γνωρίζετε ότι πέρα απ’ το ότι εδώ από σήμερα καλούμαστε με αυτά που ορκιστήκαμε στο ιερό μας ευαγγέλιο αλλά και στο σύνταγμα μας να υπηρετήσουμε τους δήμους μας αλλά πρέπει, με ένα ευρύτερο πνεύμα, να υπηρετήσουμε μέσα από συνεργασίες από τους δημάρχους όχι μόνο του Έβρου αλλά και γενικά τις περιφέρειας μας , έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα για τους δήμους μας αλλά και για τον Έβρο, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και είμαι βέβαιος επειδή γνωρίζω το ποιόν και το χαρακτήρα αλλά και τις ικανότητες και των δύο παρόντων συναδέλφων αλλά και του Γιάννη του Ζαμπούκη και του Νίκου του Γαλατούμου στη Σαμοθράκη ότι θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για τον πρόοδο του Έβρου και της Θράκης μας ενωμένοι”.

Ακόμη μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της κρίσης αλλά και τις προσδοκίες του για τη συνέχεια της θητείας του κάνοντας λόγο για την ισχύ του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής λέγοντας: “Ξέρετε αυτά τα δέκα χρόνια των μνημονίων, της κρίσης αλλά και το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει έχει δυσκολέψει την λειτουργία και των κοινοτήτων και των Δήμων, αλλά είμαι βέβαιος ότι με ενωμένες τις δυνάμεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα. Πάντα το έλεγα και το πιστεύω, μετά από αυτήν την εμπειρία των πέντε ετών ότι το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας είναι πολύ ισχυρό, πολύ δυνατό και έχει πολλές προοπτικές  και χαίρομαι που νομίζω ότι έχουν ωριμάσει πάρα πολύ οι συνθήκες να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό“.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ακόμη απευθύνθηκε και μίλησε για την συνεργασία του με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου αλλά και για την συμπαράσταση των βουλευτών του νομού.

Δεν παρέλειψε επίσης να απευθυνθεί στους συνυποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που εντάσσονται πλέον στο νέο συμβούλιο καλώντας τους να αφήσουν στην άκρη τις διαμάχες της προεκλογικής περιόδου και τους κάλεσε ,χρησιμοποιώντας τα ονόματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σε ενότητα με σκοπό “να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά”: “Αξιότιμοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκλογές τελείωσαν! Σίγουρα να μην κοροϊδευόμαστε αφήνουν κάποια τραύματα, αφήνουν κάποιες ενστάσεις, αφήνουν κάποιες διαμάχες αλλά εμείς ας χρησιμοποιήσουμε το ρήμα που είπα πριν το “αφήνουν” για να τα αφήσουμε όλα στην άκρη. Για να μπορέσουμε να πάμε αυτό τον τόπο μπροστά πρέπει να είμαστε όντως ενωμένοι. Είναι απόλυτα υγιές να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές ιδέες, διαφορετική διεκδικητικότητα αλλά δεν είναι καθόλου υγιές να προσπαθούμε να τορπιλίσουμε ή να δυναμητίσουμε οποιαδήποτε θετική προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται, από όπου και αν είναι η αρχική πρόταση“. Παράλληλα ο κ. Μαυρίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορούν όλοι να υπηρετήσουν τον στόχο που τους ανέθεσαν οι πολίτες.

Τέλος αναφερόμενος στην επανεκλογή του στην θέση του δημάρχου ευχαρίστησε θερμά και δεσμεύτηκε να υπηρετεί με ειλικρίνεια, καθαρότητα, εργατικότητα και διαφάνεια και επιπρόσθετα με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων τους δημότες ενώ κλείνοντας δήλωσε βέβαιος πως μέσω της συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις θα επιτευχθεί το καλύτερο για την Ορεστιάδα.


Συντάκτης Νewsroom 26 Αυγούστου, 2019 15:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV