Δημοτικές εκλογές: Στον β’ γύρο ο Έβρος εκτός από την Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 27 Μαΐου, 2019 08:41

Δημοτικές εκλογές: Στον β’ γύρο ο Έβρος εκτός από την Ορεστιάδα

Με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά και σταθερά κατ’άλλους κινήθηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία και η ανάδειξη των δημοτικών αρχών στον Έβρο.

Στην Ορεστιάδα τα αποτελέσματα έδειξαν από νωρίς μεγάλο νικητή τον νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ο οποίος πέτυχε την ανανέωση της θητείας του ως δήμαρχος Ορεστιάδας με ποσοστό οριακά πάνω από το 50% σύμφωνα με τα πρωινά στοιχεία.



Στο Διδυμότειχο η εκλογική αναμέτρηση δείχνει μεγάλες μεταβολές στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης με τους πολίτες να ξανακαλούνται στις κάλπες και δεύτερη Κυριακή για να αποφασίσουν μεταξύ του “έμπειρου” – λόγω της πρότερης θητείας του στον δήμο Διδυμοτείχου – Χρήστου Τοκαμάνη και του “νέου” – καθότι κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος – Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου ενώ ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης έρχεται τρίτος στις μετρήσεις.

Σε “θρίλερ” εξελίχτηκε η καταμέτρηση στον δήμο Σουφλίου όπου μέχρι αργά το βράδυ τα αποτελέσματα έδειχναν τον νυν δήμαρχο Ευάγγελο Πουλιλιό να κερδίζει την αυτοδυναμία και να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, κάτι που όμως ανατράπηκε με τα πρωινά αποτελέσματα να ξαναοδηγούν στις κάλπες του δημότες σε μια ακόμη αναμέτρηση μεταξύ του Ευάγγελου Πουλιλιού και του Παναγιώτη Καλακίκου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες του καλλικρατικού δήμου Σουφλίου φαίνεται να πάνε για 2η Κυριακή στις κάλπες καθώς από το 2010 ο δήμαρχος εκλεγόταν με αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.

Στον δήμο Αλεξανδρούπολης ο νυν δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης αναδείχτηκε πρώτος με τον Γιάννη Ζαμπούκη να τον ακολουθεί με αρκετή διαφορά, γεγονός που οδηγεί και τους δύο σε μια εκλογική μονομαχία στον β’ γύρο.

Στην Σαμοθράκη τα μέχρι τώρα στοιχεία που δημοσιεύει το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν τον νυν δήμαρχο Αθανάσιο Βίτσα πρώτο χωρίς να καταφέρνει να συγκεντρώνει την αυτοδυναμία α πό την πρώτη Κυριακή με τον Νικόλαο Γαλατούμο να ακολουθεί με αρκετή διαφορά.

Τα στοιχεία είναι τα επίσημα έως τώρα στοιχεία που δημοσιεύει το υπουργείο εσωτερικών.


Συντάκτης Νewsroom 27 Μαΐου, 2019 08:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV