2η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 8 Απριλίου, 2019 07:14

2η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Έναρξη της 2ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ξεκινάει τη Δευτέρα 8 Απριλίου η 2η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου.


Για μία εβδομάδα, οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράσεις, εκδηλώσεις και ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας), σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και οργανώσεις από όλη την Περιφέρεια, και να ενημερωθούν για θέματα όπως η σωματική και η ψυχική υγεία, η άσκηση, η διατροφή, η προληπτική ιατρική, η αναπηρία, η τρίτη ηλικία, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τα μεταδιδόμενα νοσήματα, οι πρώτες βοήθειες κ.ά.

Σε δηλώσεις του για την έναρξη της 2ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε:

«Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η περσινή, πρώτη μας διοργάνωση, πραγματοποιούμε φέτος τη 2η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος, η διοργάνωση περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με σκοπό να απευθυνθούμε σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας όμως έμφαση στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους.

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας είναι μια πρωτότυπη δράση της Περιφέρειάς μας που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απήχηση που έχει και πρόθεσή μας είναι να γίνει θεσμός στην περιοχή μας. Η προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας άλλωστε είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 8 Απριλίου, 2019 07:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV