Καμπανάκι για τις καταλήψεις κρούει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 30 Νοεμβρίου, 2018 10:26

Καμπανάκι για τις καταλήψεις κρούει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Του προβληματισμούς του για την πολιτική χροιά των μαθητικών κινητοποιήσεων δημοσίευσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν μαθητές και της πόλης μας για «μακεδονικό» και «Β. Ήπειρο» μετά από παροτρύνσεις εξωσχολικών κύκλων μέσω facebook και instagram και με «χορηγούς επικοινωνίας» εθνικιστικές και ακροδεξιές σελίδες στα διαδικτυακά αυτά μέσα, θεωρούμε απαραίτητο να θέσουμε τους σχετικούς προβληματισμούς μας.

Χωρίς αποφάσεις γενικών συνελεύσεων οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις και αποχές από τα μαθήματα, με τη Χρυσή Αυγή να χειροκροτά και να χαιρετίζει όλα αυτά ως «μαθητικό ξεσηκωμό».


Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  της γειτονικής  χώρας,  αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.

Οι μαθητές να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Να διεκδικήσουν ένα σχολείο ΧΩΡΙΣ:

  • κενά σε εκπαιδευτικούς

  • τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή

  • κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ

  • υπερπληθή τμήματα

  • ακατάλληλους σχολικούς χώρους

  • αντισεισμική προστασία και πυρασφάλεια

  • βιβλία που αντί να μορφώνουν «παραμορφώνουν»

Να μην επιτρέψουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Να μην επιτρέψουν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.

Καλούμε  Γονείς , Μαθητές, Εκπαιδευτικούς να απομονώσουν  τέτοιες φωνές που οδηγούν  σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία. Να αγωνιστούν  για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.


Συντάκτης Νewsroom 30 Νοεμβρίου, 2018 10:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV