Κινητοποιήσεις μαθητών σε όλο τoν Έβρο για το Μακεδονικό

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Νοεμβρίου, 2018 16:14

Κινητοποιήσεις μαθητών σε όλο τoν Έβρο για το Μακεδονικό

Σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις, καταλήψεις και πορείες μαθητών για το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών

Κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν σήμερα από μαθητές και σε σχολεία του Έβρου με αποχή από τα μαθήματα, καταλήψεις και πορείες. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε όλο τον νομό προχώρησαν σε καταλήψεις και διαδηλώσεις με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Καταλήψεις και κινητοποιήσεις σημειώθηκαν στο Γενικό Λύκειο Σουφλίου, στο 1ο και στο 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, στις Φέρες, στην Νέα Βύσσα ενώ στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε αποχή από τα μαθήματα και πορεία 300 περίπου μαθητών στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στον Φάρο. Στην Ορεστιάδα σημειώθηκε κατάληψη στο 1ο Γενικό Λύκειο όπου αναρτήθηκε και πανό για το Μακεδονικό.


Σημειώνεται ότι πριν μερικές μέρες η Αντιρατσιστική – αντιφασιστική συνέλευση εργαζομένων και νεολαίας Ορεστιάδας είχε καταδικάσει τις συγκεκριμένες κινήσεις με αφορμή τα καλέσματα για μαθητικές κινητοποιήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε υποκινούμενες και μεθοδευμένες από φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες (δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Νοεμβρίου, 2018 16:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV