Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Συνέλευση Ορεστιάδας: “Υποκινούμενες οι μαθητικές κινητοποιήσεις”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 26 Νοεμβρίου, 2018 12:12

Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Συνέλευση Ορεστιάδας: “Υποκινούμενες οι μαθητικές κινητοποιήσεις”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιρατσιστική – αντιφασιστική συνέλευση εργαζομένων και νεολαίας Ορεστιάδας με αφορμή καλέσματα για μαθητικές κινητοποιήσεις τις οποίες χαρακτηρίζει υποκινούμενες και μεθοδευμένες από φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες:

Ιδιαίτερα θορυβημένοι βλέπουμε και ακούμε καλέσματα, υποτίθεται μαθητών και σχολείων, για να κλείσουν τα σχολεία τους, να προχωρήσουν σε κατάληψη και να … βάψουν έναν χάρτη ψέυτικο και υποκινούμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από παρακρατικούς μηχανισμούς μπλε! Με το μπλε του μίσους, του εθνικισμού και της παράνοιας. Κάπως έτσι όμως θεωρούμε ότι ‘κιτρινίζουν’ και θολώνουν την δημοκρατία στα σχολεία, την ολόπλευρη γνώση και την κριτική που θα πρέπει να παρέχει η εκπαίδευση στους μαθητές.

Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και καλούμε τους μαζικούς φορείς των σχολείων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα συμβούλια καθηγητών, τα ίδια τα όργανα απόφασης τον μαθητών, να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές. Να ζυγίσουν και να εμπιστευτούν τις δικές τους ανάγκες, να κινητοποιήσουν την μαχητική στάση στην ζωή τους και να εμπιστεύονται τα όνειρά τους και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο και πιο δημοκρατικό σχολείο και μια εκπαίδευση που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
Αυτές οι κινητοποιήσεις μεθοδεύονται από φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες.

Ομάδες που πολύ καλά γνωρίζουμε, δουλεύουν στα υπόγεια του παρόντος, έρχονται από τα απόνερα του παρελθόντος και οδηγούν στον βούρκο του μέλλοντος. Δεν έχουν καμία σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες μαθητών. Δεν έχουν καμία σχέση με διεργασίες στης τοπικής κοινωνίας. Δεν έχουν το σθένος όλοι αυτοί που μαυρίζουν την ιστορία και καλούν τους μαθητές σε αλυτρωτισμό να βγούνε φάτσα
φόρα στην κοινωνία. Και όταν το κάνουν, αντιμετωπίζονται. Με ανεξέλεγκτο εθνικισμό και μίσος, ποτίζουν τα σχολεία μας να παλέψουν την μια υποτίθεται για την ‘Μακεδονία μας’, την άλλη για την ‘Βόρεια Ήπειρο’. Συσκοτίζουν την αλήθεια, στρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και γνώση, και τέλος δημιουργούν ‘εμπόλεμη’ ζώνη με την κοινωνία και την πραγματικότητα.

Εμείς εφιστούμε την προσοχή και καλούμε σε ενέργειες όλων των αρμοδίων, όπως προείπαμε. Δεν θα αφήσουμε να χυθεί δηλητήριο στα σχολεία για να πραγματοποιήσουν οι φασίστες τα σχέδια τους. Θα ‘ ανησυχήσουμε ‘ όποιον φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Παπαδόπουλος που θα φέρει νέες χούντες. Όπως ακριβώς μάθαμε και μαθαίνουμε ότι μια ‘ανήσυχη’ νεολαία μπορεί να δείξει τον δρόμο για το πως μια κοινωνία μπορεί να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά για όλους.
Σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά και δεν θα είναι κάτεργο εξετάσεων.
Σχολείο που δεν θα συνθλίβει τα όνειρα των μαθητών για γνώση και δεν θα απογοητεύει, δημιουργώντας άριστους και μη, επιτυχημένους και αποτυχημένους.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 26 Νοεμβρίου, 2018 12:12

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV