Βούτσης:Υψηλό το φρόνημα και ηθικό των δύο στρατιωτικών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Μαΐου, 2018 19:29

Βούτσης:Υψηλό το φρόνημα και ηθικό των δύο στρατιωτικών

Ολοκλήρωσε την σημερινή επίσκεψη στους δύο στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα ο κ. Βούτσης θα μετέβαινε στις πέντε το απόγευμα στην Αδριανούπολη με σκοπό να βρεθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και να επισκεφθεί τους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται έγκλειστοι για περισσότερες από 75 ημέρες χωρίς ακόμα να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Την Δευτέρα τους δύο στρατιωτικούς είχε επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.


Κατά τη διέλευση του από το τελωνείο Καστανεών ο πρόεδρος της Βουλής είπε:

Ο κόσμος , ο ελληνικός λαός τους ξέρει πλέον σαν Άγγελο και Δημήτρη.Ήμασταν μαζί τους για αρκετή ώρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου αναιτίως, κακώς και ανεξάρτητα το ότι βρίσκονται σε συνθήκες που μπορεί κανείς να τις πει βιώσιμες αλλά με στέρηση της Ελευθερίας δεν είναι βιώσιμη ούτε μία ημέρα.

Τους διαβίβασα εκ μέρους της πολιτειακής ηγεσίας , της κυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και όλης της Βουλής την ανεπιφύλακτη στήριξη και προσπάθεια ώστε το συντομότατο δυνατόν να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία για την οποία δεν υπάρχει καμία αιτίαση.

Το ηθικό των παιδιών ,η στάση και το ήθος είναι παράδειγμα. Υπό τέτοιες συνθήκες νέα παιδιά έχουν το φρόνημα για να ανταπεξέρχονται πλην όμως αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και προϋποθέσεις για να λήξει αυτή η ιστορία άμεσα αλλά και να μην υπάρξει όποια άλλη επικινδυνότητα εδώ στα σύνορα αλλά και στο Αιγαίο όπου οι λαοί και κυρίως οι νέοι βρίσκονται σε κίνδυνο και χάνονται ζωές. Η ειρήνη για να την πετύχεις πρέπει να εργάζεσαι συνεχώς για τα υπόλοιπα που είναι ο κυνισμός των πολεμικών προετοιμασιών δήθεν για να πετυχαίνεις την ειρήνη των προκλητικών καταστάσεων σαν αυτές που βιώνουν τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είναι εκ του περισσού. Πλέον έχουν σοφία οι λαοί μας για να ζήσουν ειρηνικά. Είναι ανεπιφύλακτο και πολύ ρεαλιστικό το αίτημα της άμεσης αποφυλάκισης και επ’ αυτού συζητήσαμε.

Τέλος ο πρόεδρος της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι τον κ. Βούτση συνόδευαν ο  Διπλωματικός Σύμβουλος Σπύρος Θεοχαρόπουλος και Πρέσβυς ε.τ., ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μορφίδης και επιχειρησιακοί παράγοντες του κοινοβουλίου.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Μαΐου, 2018 19:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV