Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στους δύο στρατιωτικούς ο Κεφαλογιάννης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Μαΐου, 2018 19:55

Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στους δύο στρατιωτικούς ο Κεφαλογιάννης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε δηλώσεις στο radioevros.gr αναφορικά με την επίσκεψη, τα όσα είπε στους δύο στρατιωτικούς αλλά τις συνθήκες τις οποίες κρατούνται:

Επισκέφθηκα με συγκίνηση τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που παράνομα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Είδα πραγματικούς αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, ανθρώπους με αξιοπρέπεια και υψηλό φρόνημα που διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία προσωπική περιπέτεια, όμως μια περιπέτεια που δίνει μήνυμα σε όλη τη νεολαία και και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τους διαβεβαίωσα ότι ένα έθνος τους σκέφτεται, τους στηρίζει και τους αγαπά και μια ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της το θέμα της κράτησης τους.

Ο Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας ακόμα ανέφερε πως θεωρεί θετικό το μήνυμα ότι οι τουρκικές αρχές έδωσαν την άδεια για να γίνει αυτή η επίσκεψη ενώ συμπλήρωσε πως αυτή είναι η αρχή μιας σειράς από προσπάθειες που θα συνεχιστούν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε όλα τα επίπεδα. Η επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη ευρωπαϊκού επιτρόπου που επέτρεψαν οι τουρκικές αρχές ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει την ευκαιρία αύριο να ενημερώσει και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αναφορικά με την σημερινή επίσκεψη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συνοδευόταν από τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη και οι δύο πολιτικοί πρόκειται να ενημερώσουν για τα όσα αποκόμισαν από την σημερινή επίσκεψη και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Νομίζω ότι είναι μία αρχή μιας πολιτικής η οποία θα δώσει καρπούς και στο τέλος θα έχουμε την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δέχεται αξιωματικοί οι οποίοι δεν φυλάνε μόνο τα ελληνικά σύνορα αλλά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα να κρατούνται παράνομα σε μία σύμμαχο και φίλη χώρα όπως είναι η Τουρκία“.

Αναφορικά με την κατάσταση των δύο στρατιωτικών ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι είναι σε καλή κατάσταση και έχουν υψηλό φρόνημα. Κατά την σημερινή του επίσκεψη ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τον Διοικητή των φυλακών: “με διαβεβαίωσε ότι κρατούνται με τις καλύτερες συνθήκες και αν έχουν κάποιο παράπονο είναι διατεθειμένος και έχει αυτές τις εντολές από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία για την καλύτερη κράτησή τους“.

Στην συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης θα βρεθεί στην Ορεστιάδα με τους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο της Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στο πρόσωπο του οποίου θα ενημερώσει τους κατοίκους της Ορεστιάδας για την σημερινή επίσκεψη.

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Μαΐου, 2018 19:55

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV