Χ. Κουσινίδης – Β ΕΛΜΕ Έβρου: 70 κενά καθηγητών στα σχολεία του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2021 11:41

Χ. Κουσινίδης – Β ΕΛΜΕ Έβρου: 70 κενά καθηγητών στα σχολεία του Έβρου

Για την καθημερινότητα στα σχολεία και τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου Χάρης Κουσινίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ Έβρου το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι Οι πολλές κενές θέσεις καθηγητών. “Αυτή τη στιγμή έχει γίνει η δεύτερη φάση των αναπληρωτών, 70 κενά έχει ο Έβρος, μετά βίας ήρθαν 20 συνάδελφοι” δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα κενά εντοπίζονται κυρίως στον Βόρειο Έβρο. Τα κενά εντοπίζονται σε όλες τις αρμοδιότητες, υπάρχουν περικοπές στην παράλληλη στήριξη ενώ ακόμα και νοσηλευτές λείπουν από τα Ειδικά σχολεία. Με αυτά τα δεδομένα πιθανές είναι οι προτάσεις για κλείσιμο τμημάτων και ήδη έχουν γίνει τέτοιες προτάσεις για σχολεία της Ορεστιάδας, κυρίως λύκεια, κάτι που ο κ. Κουσινίδης χαρακτήρισε “απαράδεκτο”, κατηγορώντας το Υπουργείο Παιδείας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να εξασφαλίσει έστω τα βασικά για τα σχολεία.

Αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα ο κ. Κουσινίδης ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής, ωστόσο τόνισε ότι αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας τότε πλέον “οι καθηγητές δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι οι καθηγητές έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των εγγράφων για τα τεστ των μαθητών ενώ σε περίπτωση που προκύψει κρούσμα σε κάποιο τμήμα ο καθηγητής έχει την αρμοδιότητα να μεριμνήσει για την ενημέρωση μαθητών και γονέων, να παραπέμψει ύποπτα κρούσματα και το συγγενικό τους περιβάλλον σε δομές για τεστ και να ασχοληθούν με την ιχνηλάτηση, να ελέγχουν κατά ημέρα τα τεστ, εν ολίγοις ζητήματα που κανονικά απασχολούσαν τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, με τα οποία πρέπει να ασχολούνται πλέον οι καθηγητές και θα τους απομακρύνουν από το εκπαιδευτικό τους έργο.


Για αυτό το λόγο άλλωστε και οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει μικρότερα τμήματα 15 μαθητών και την παρουσία του ΕΟΔΥ στα σχολεία ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι και η διαχείριση των κρουσμάτων από τους αρμόδιους.

“Αυτή τη στιγμή βράζει η εκπαιδευτική κοινότητα από τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας τις οποίες δεν αποδεχόμαστε, έχουμε κάνει γενική συνέλευση προέδρων και με 95% περίπου πλειοψηφία σε όλη την Ελλάδα τις έχουμε απορρίψει. Είναι άλλο ένα ηχηρό χαστούκι ενάντια στην κυρία Κεραμέως όπως και πέρσι με την ίδια περίπου πλειοψηφία” είπε ο κ. Κουσινίδης αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τώρα την εκπαιδευτική κοινότητα. Επιπρόσθετα και οι καθηγητές έχουν ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του διαχωρισμού του κλάδου σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι καθηγητές αποφάσισαν πανελλαδικά την αποχή από γραφειοκρατικά καθήκοντα τα οποία δεν κρίνονται απαραίτητα για την εκπαιδευτική λειτουργία.


Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2021 11:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV