Φυλάκιο: Παραχώρηση αγροτεμαχίου για χτίσιμο εκκλησίας ώστε να μην προχωρήσει η επέκταση δομών

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαρτίου, 2021 13:36

Φυλάκιο: Παραχώρηση αγροτεμαχίου για χτίσιμο εκκλησίας ώστε να μην προχωρήσει η επέκταση δομών

Σε μια συμβολική διαμαρτυρία για άλλη μια φορά προχώρησαν χθες, Κυριακή 28 Μαρτίου οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έξω από τις δομές στο Φυλάκιο.

Οι διαμαρτυρόμενοι με αυτή τους την κίνηση εκδήλωσαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε επέκταση των δομών στο Φυλάκιο ενώ ζητούν την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως ο Κώστας Σωτηρόπουλος, κάτοικος του Φυλακίου, δωρίζει το αγροτεμάχιο που κατέχει στην περιοχή του ΚΥΤ/ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου με σκοπό να ανεγερθεί ορθόδοξος ναός ενώ για το εγχείρημα ο πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης δήλωσε πως ο ίδιος διαθέτει 2000 ευρώ για τα έξοδα της διαδικασίας παραχώρησης και για να ξεκινήσει η ανέγερση αλλά και πως θα στηρίξει το εγχείρημα με όποιο μέσο μπορεί μέχρι τέλους ώστε σε λίγους μήνες να γίνουν τα θυρανοίξια.


Το παρόν στην διαμαρτυρία έδωσε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε την ενότητα της τοπικής κοινωνίας, πως συνεχίζονται οι αντιδράσεις για μη επέκταση δομών και τα αιτήματά τους παραμένουν σταθερά και πως δεν επιθυμείται τέτοια ανάπτυξη.

Στην συνέχεια αναμένεται η ενημέρωση μεταξύ Επιτροπής Αγώνα και βουλευτών του νομού για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαρτίου, 2021 13:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV