Υποβολή αιτήσεων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2011 08:39

Υποβολή αιτήσεων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ανακοινώνεται ότι από 23/5/2011 έως και τις 3/6/2011, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης όσοι αποφοίτησαν από τα Ι.Ε.Κ. μέχρι και τον Ιούνιο του 2010.


Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.eopp.gov.gr/pistop από τον ενδιαφερόμενο και στη συνέχεια κατατίθεται σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π. 2836/19-05-2011, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr).

Γνωστοποιείται, επίσης, ότι δε θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων εκτός της προαναφερθείσας ημερομηνίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τους Κανονισμούς Κατάρτισης από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr) και συγκεκριμένα από τη διαδρομή: Υπηρεσίες → Πιστοποίηση Προσόντων → Κανονισμοί Κατάρτισης Ειδικοτήτων.

Τα καταβαλλόμενα εξέταστρα είναι 44€ για το θεωρητικό και 44€ για το πρακτικό μέρος εξέτασης στον εξής λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας: 84493023.

Τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά είναι:

1)      Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο  του Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης).

2)      Μια πρόσφατη φωτογραφία.

3)      Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο  δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας  ή διαβατηρίου.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων θεωρητικού και πρακτικού μέρους ανά ειδικότητα και Περιφέρεια θα ανακοινωθεί μετά τις 16-6-2011.

Οι υποψήφιοι που είχαν υποβάλει  αίτηση ανάκλησης της συμμετοχής τους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης  2ης περιόδου 2009, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ. το 2010, υποβάλλουν ηλεκτρονικά νέα  στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr) μετά από επικοινωνία με την Αρμόδια Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Π. (Υποομάδα Πιστοποίησης Προσόντων), τηλ. 210-2709152/4. Η νέα αίτηση κατατίθεται σε έντυπη μορφή στην Π.Ε.Ε.Π. που είχαν υποβάλει την αρχική τους αίτηση, στην οποία τηρούνται και τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων μπορούν να λαμβάνουν οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr), καθώς και από τα Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής τους ή τις Περιφερειακές Εξεταστικές Επιτροπές Πιστοποίησης (Π.Ε.Ε.Π.).

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2011 08:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV