Το 2ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο με πολιτιστικό υπόβαθρο στις 26-28 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 12 Μαΐου, 2011 08:40

Το 2ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο με πολιτιστικό υπόβαθρο στις 26-28 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη

 


«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα; Η Ελλάδα χωρίς το Ευρώ; Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μετά την ανεξαρτησία της και η Ελλάδα σε σταυροδρόμι, με μία και μοναδική ευκαιρία για οικονομική κοινωνική και πολιτιστική κάθαρση» αποτελούν τη  θεματολογία του 2ου Χρηματοοικονομικού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2011 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Thraki Palace” στην Αλεξανδρούπολη.

“Προσωπικότητες από τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό χώρο με καθαρό, έντιμο, ειλικρινή λόγο και χαμηλούς τόνους, θα κάνουμε διάλογο χωρίς να επιρρίπτουμε ευθύνες σε κανένα, παρά μόνο στις δικές μας επιλογές.

Οι καλεσμένοι μας και εμείς θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις  για το πως με δικές μας και μόνο δυνάμεις θα διεκδικήσουμε ένα νομικό, οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο, που θα μας οδηγήσει στην εξυγίανση της κοινωνίας μας και πως θα βάλουμε στη καθημερινότητα μας την έντιμη μεθοδικότητα της που τόσα χρόνια την έχουμε απαξιώσει. Άλλες επιλογές ούτως η άλλως δεν έχουμε.

Σας προσκαλούμε σε μία τριήμερη συνάντηση στη Θράκη, στον αρχαιότερο πολυπολιτισμό της Ευρώπης για να μπορέσουμε από κοινού και χωρίς πολιτικούς ή κοινωνικούς διαχωρισμούς να θυμηθούμε πάλι τα σοφά λόγια του Αριστοτέλη ο οποίος τόνιζε πως μόνο η έντιμη εργασία φέρει υγιή αποτελέσματα για τη κοινωνία, τακτική που την έχει εφαρμόσει η δύση ενώ εμείς την έχουμε αγνοήσει.”

26.05.2011: Έναρξη του 2ου Χρηματοοικονομικού Συνεδρίου Θράκης

Κλασσικό κοντσέρτο στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης με δυο εξαίρετους καλλιτέχνες από τη Γερμανία. Μουσική άνοιξης και ελπίδας με  Schubert, Schuman, Debussy, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

27.05.2011: Διαλέξεις στο Συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Θράκη Παλλάς», με τρείς θεματικές ενότητες:

Νομικοοικονομική, Πολιτικοκοινωνική, Εργασιοεκπαιδευτική με γνώμονα το μέλλον των νέων ανθρώπων και τη δημιουργία μιας έντιμης κοινωνικής ελίτ με παιδεία.

28.05.2011: Πολιτιστική εκδρομή στη Σαμοθράκη

Μία επίσκεψη στην αρχαία πόλη του νησιού, όπου αυτό το αριστούργημα είναι κτισμένο έτσι ώστε να δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μία ευθεία γραμμή με τη θάλασσα. Η Σαμοθράκη αποτελεί:

– το νησί των Καβείριων  μυστηρίων

– το ενεργειακό νησί με τους καταρράκτες

– έναν πανάρχαιο ξεχασμένο πολιτισμό

– το νησί που μπορεί και φέρνει στη μνήμη του επισκέπτη τα λόγια του Αριστοτέλη: «Η έντιμη εργασία είναι έντιμος κοινωνικός βίος».

 

 

 

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 12 Μαΐου, 2011 08:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV