Το Εργαστήρι Πολιτισμού “το Γέννημα” διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 10 Φεβρουαρίου, 2020 09:20

Το Εργαστήρι Πολιτισμού “το Γέννημα” διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων

Το Εργαστήρι Πολιτισμού “το Γέννημα” διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα “τοπική γαστρονομία και έθιμα της Απόκριας”.

Το Εργαστήρι Πολιτισμού “το Γέννημα” διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του αναλαμβάνει συνδιοργανώνει με τον Δήμο Ορεστιάδας και τη ΔΗΚΕΠΑΟ τριήμερων εκδηλώσεων με θέμα “τοπική γαστρονομία και έθιμα της Απόκριας”. Στις εκδηλώσεις θα φιλοξενηθεί ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου”, έτσι ώστε να ανταλλαχτούν στοιχεία από τις γεύσεις και τα παραδοσιακά έθιμα των περιοχών.
Σκοπός του Γεννήματος με τις δράσεις του, είναι να δώσει μια άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Βόρειου Έβρου, θέλοντας να συνδράμει στη ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής μας, συνδυάζοντας τις εκδηλώσεις με την τόσο πλούσια λαογραφία μας, την οποία έχουμε χρέος προς τις επόμενες γενιές και να την προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επίσης επιδίωξη του συλλόγου είναι να ανάδειξη της πόλης μας σε επίπεδο ηθών, εθίμων, ιστορικών μνημείων και ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο “Παράδεισος” στο Νέο Χειμώνιο στις 20:30 παρουσίαση τοπικών εθίμων της αποκριάς και γλέντι για όλο τον κόσμο στα πλαίσια της ετήσιας χοροεσπερίδας μας με την μουσικό σχήμα του Ακριτικού Ήχου και των μουσικών από τη Σίφνο.
Τη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ,σε συνεργασία με τους φορείς: Πολιτιστικος Σύλλογος Σίφνου, Σύλλογος Γυναικών Πύργου, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Βύσσας “Στέφανος Καραθεοδωρής”, Σύλλογος δράσεων Νεοχωρίου “Άγιος Αθανάσιος”, θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικό γύρισμα από την Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας στην Πλατεία της Νέας Βύσσας στις 12 το πρωί με τίτλο: “Τοπική γαστρονομία”. Θα προβληθούν τοπικά προϊόντα και φαγητά τόσο της Θράκης όσο και των Κυκλάδων. Θα ακολουθήσει μπουφές και γλέντι για όλο τον κόσμο με την συνοδεία του μουσικού σχήματος “Ακριτικός Ήχος” και των μουσικών της Σίφνου.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 10 Φεβρουαρίου, 2020 09:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV